huurhuis

Tips bij het opzeggen van je huurwoning

Bij het opzeggen van een huurwoning komt soms meer kijken, dan men op voorhand verwacht. Denk bijvoorbeeld aan de onduidelijkheid rondom de definitie van het bezemschoon maken van een woning. Voor de een betekent dit dat een vloer kan blijven liggen, voor de ander dat werkelijk alles uit de woning gehaald moet worden. In dit artikel geven we je drie handige tips, die van pas kunnen komen bij het opzeggen van een huurwoning.

Tip 1: informeer bij je verhuurder naar de voorwaarden

Allereerst is het verstandig om bij de verhuurder van de huurwoning te informeren naar de voorwaarden rondom de oplevering hiervan. Wat verstaat een verhuurder onder bezemschoon? Welke zaken moeten verwijderd worden en wat kun je laten liggen? Enzovoorts. Op basis van deze eisen kun je een planning voor de oplevering maken.

Tip 2: huur je woning een maand extra

Het klinkt wellicht wat raar om je huurwoning een maand extra te huren. Toch kan dit slim zijn! Rond een verhuizing komt er vaak veel op je af, waardoor de kans op vertraging groot is. Om te voorkomen dat je in de stress schiet, is het prettig om nog wat extra ruimte achter de hand te hebben. Zo heb je alle tijd om de huurwoning in de juiste staat te brengen, voordat je deze oplevert aan de verhuurder.

Tip 3: schakel een verhuisbedrijf in

Voor het verhuizen van je meubels uit je huurwoning kan de hulp van een verhuisbedrijf in Amsterdam, Rotterdam of Den Haag wenselijk zijn. In deze grote steden vind je talloze verhuisbedrijven, die meubels op een vakkundige wijze kunnen verhuizen. Ook kan een verhuisbedrijf handymandiensten aanbieden, waarbij het bedrijf zorgdraagt voor de oplevering van de huurwoning. Zo heb je hier zelf geen omkijken meer naar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *