Populairste vloeren van dit moment

Populairste vloeren van dit moment

Als je gaat verbouwen of het interieur opnieuw gaat inrichten wordt het misschien ook tijd om een nieuwe vloer uit te kiezen. Hierbij zijn er veel variabelen waarmee je rekening moet houden, zoals je budget per vierkante meter, of je de vloer zelf wilt leggen en de hoeveelheid onderhoud waar je in de toekomst mee te maken krijgt. Het goede nieuws is dat er steeds meer innovaties zijn op het gebied van vloeren en er zijn ook steeds meer onderhoudsarme opties, van budgetvriendelijk tot high-end. Hier zijn enkele van de populairste soorten vloeren van vandaag, plus enkele voor- en nadelen en onderhoudstips voor elke vloer.

Een strakke moderne gietvloer

Gietvloeren beschermen het onderliggende beton tegen vloeistoffen, slijtage en eventuele scheuren die kunnen ontstaan. Naast de strakke en moderne uitstraling is dit een van de meest genoemde redenen om een gegoten vloer aan te schaffen. Een kunststof vloer laten gieten vergt een relatief hoge investering maar op de lange termijn bespaar je een groot deel van de schoonmaak en onderhoudskosten, omdat het niet meer nodig is om de vloer iedere dag schoon te maken. De levensduur is bovendien een stuk langer dan je gewend bent van een tegelvloer of een vloer van hout bijvoorbeeld. De gietvloer kan tientallen jaren meegaan met het juiste onderhoud.

moderne gietvloer

Een stijlvolle visgraat vloer

Een andere populaire soort vloer die tegenwoordig een comeback maakt is de visgraat vloer. Visgraat is een vorm van parket waarbij houten planken in een zigzagpatroon worden geplaatst om prachtige resultaten te verkrijgen. Sommige interieurarchitecten gebruiken het visgraatmotief om visueel meer ruimte te creëren in een kleine ruimte. Je oog wordt op natuurlijke wijze naar de breedte van de ‘V’ in het patroon getrokken, waardoor een optische illusie van een grotere ruimte ontstaat. Dit type vloeren is daarom uitermate geschikt om toe te passen in een kleine maar fijne woonkamer.

Zelf doen of hulp inschakelen?

Misschien maak je je op voor een groot doe-het-zelf project. Of misschien ben je op zoek naar een vakman die de installatie voor je kan verzorgen. Er zijn een heleboel soorten vloeren die relatief gemakkelijk te leggen zijn voor een beginner, zoals laminaat of tegels. Het installeren van vloeren zelf kan een leuk project zijn dat direct het uiterlijk en de waarde van je huis verhogen. Als het aankomt op het aanbrengen van een gietvloer of een visgraat vloer is het echter verstandig om een vakman in te schakelen. Vooral het gieten van een vloer is een complexe klus dat je het best over kunt laten aan iemand die er ervaring mee heeft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *