Gietvloer of vloercoating?

Gietvloer of vloercoating?

Er zijn veel verschillende soorten vloeren op de markt. De laatste tijd zien we de trend op het gebied van gietvloeren flink stijgen. Als je eindelijk de keuze hebt gemaakt om een gietvloer in je woning aan te brengen dan ben je er nog niet. Er zijn ook weer verschillende soorten gietvloeren te onderscheiden. Vandaag gaan we in op twee belangrijke varianten: beton vloercoating en de reguliere gietvloer. Wat zijn de verschillen? En met welke kosten moet je rekening houden?

Waarom een gietvloer?

Er zijn veel verschillende redenen waarom steeds meer mensen ervoor kiezen om een gietvloer aan te schaffen. Het gieten van een vloer brengt diverse voordelen met zich mee. Omdat het hier gaat om een kunststof vloer en niet om een betonvloer is het eenvoudig om de ondergrond schoon en stofvrij te houden. Naast het gemak in onderhoud is een gietvloer ook erg duurzaam, ondanks het beperkte onderhoud kan een kunststof gietvloer wel tientallen jaren lang meegaan.

Zelfs vloercoating gaat lang mee

Gietvloeren kennen een langere levensduur dan de meeste soorten vloeren, maar hoe zit het met vloercoating? Vloercoating is een dunne gietvloer die eigenlijk alleen bestaat uit de bovenste laag van een reguliere gietvloer. Dit is echter vaak voldoende om een woonkamer, slaapkamer of andere woonruimte te voorzien van een moderne gietvloer. Omdat een vloercoating iets minder dik is gaat deze ook minder lang mee. Aan de andere kant, de prijs is ook een stuk lager. 

vloercoating

Zelf een vloer gieten?

Wil je zelf aan de slag met het gieten van de vloer? Zorg er dan voor dat de ondergrond goed is voorbereid. Wij adviseren in dit geval in ieder geval om de ondergrond geheel vrij van stof en vuil te maken. De nieuwe gietvloer of vloercoating kan hierdoor vervolgens beter hechten. Uiteraard wil je de gietvloer prijs ook drukken. Vergelijk daarom verschillende aanbieders en oriënteer je van tevoren goed zodat je weet wat je in huis moet halen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *