Zelf een epoxy tafel maken

Zelf een epoxy tafel maken

Hou je ervan om unieke meubelen in huis te hebben? Of vind je het leuk om tafels of andere meubels te maken en dan te verkopen? Dan hebben we een goede tip voor je. In dit artikel ontdek je hoe je zelf aan de slag kan om een epoxy tafel of om andere meubels met epoxy giethars te maken. Dit is een geweldige manier om je meubels te verfraaien en er ook nog eens voor te zorgen dat ze gemakkelijk te onderhouden zijn en lang meegaan. 

Meubels verfraaien

Een goed voorbeeld om meubels in huis te verfraaien is de eettafel. De eettafel wordt vaak veel gebruik van gemaakt en er kunnen ook snel vlekken of krassen ontstaan. Het is daarom een uitstekend idee om een toplaag op het tafelblad aan te brengen met epoxy giethars. Dit beschermt het tafelblad, ziet er prachtig uit en zorgt er ook nog eens voor dat de tafel een stuk langer mee zal gaan. Naast het opfrissen van het tafelblad kan je het materiaal ook gebruiken om een keukenblad te voorzien van een nieuwe toplaag. Daarnaast kan je zelfs kunst maken met epoxy giethars, een must voor de creatieve doe-het-zelver. 

Pak ook de vloer aan

Een soortgelijk materiaal wordt gebruikt om de bovenste laag van een gietvloer te creëren. Dit type vloer wordt de laatste jaren steeds populairder. Niet alleen in de industriële omgevingen maar ook in particuliere woningen. De bovenste laag van een kunststof gietvloer wordt ook wel vloercoating genoemd. Net als bij epoxy giethars zorgt dit ervoor dat de vloer beschermd is tegen vloeistoffen en slijtage. Waardoor een kunststof gietvloer ook zeer lang meegaat.

Aan de slag

Lijkt het jou wel leuk om zelf aan de slag te gaan met het verfraaien van meubels? Volg de link in dit artikel en neem ook eens een kijkje op het YouTube kanaal. Hier vind je diverse handleidingen over het zelf maken van tafels en andere meubels met epoxy giethars.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *