Zelf meubels maken steeds populairder dit is waarom!

Zelf meubels maken steeds populairder: dit is waarom!

Zelf meubels maken is in de afgelopen jaren ontzettend populair geworden. Net name in 2020 zagen we een enorme groei in populariteit. Mensen zochten massaal naar DIY’s om hun woning mee op te pimpen. Deze fantastische projecten zijn stiekem dan ook enorm bevredigend. Maar hoe komt het dat we juist nu steeds meer op zoek zijn naar manieren om zelf meubels te maken? En waarom dan? In dit artikel zetten we alle voordelen van zelf meubels maken op een rijtje én leggen we uit waarom meubels maken anno 2021 populairder is dan ooit.

Populairder dan ooit

In 2020 gebeurde er natuurlijk iets wat heel de wereld op haar kop zette. Het coronavirus bewoog zich razendsnel door alle landen heen en inmiddels zitten we nog altijd in een zeer langdurende pandemie. Iets wat we in 2019 nooit voor mogelijk hadden gehouden is nu de realiteit. We dragen mondkapjes op openbare plekken, houden 1,5 meter afstand, zien onze familie en vrienden een stuk minder en werken vanuit huis. Bovendien is er qua vrijetijdsbesteding weinig te beleven. De horeca is dicht, dagjes uit zijn vrijwel niet mogelijk en met slecht weer zit je dus eigenlijk altijd aan huis gekluisterd. Dat zorgde er mede voor dat mensen op zoek gingen naar nieuwe hobby’s en massaal hun huis een make-over gaven.

Dingen waar ze voorheen nooit de tijd voor konden vinden, werd nu massaal opgepakt. Zo ook het maken van eigen meubels. Een leuke manier om niet alleen je tijd aan te besteden, maar ook om nuttig bezig te zijn en je huis op te knappen. Zeker nu je hier veel meer tijd in doorbrengt is het immers wel prettig als hier meer comfort te vinden is. Door eigen meubels te maken geef je niet alleen je interieur een opknapper, maar ben je ook nog eens lekker bezig. Win-win!

Voordeliger

Een groot voordeel van zelf meubels maken is dat het over het algemeen een stuk voordeliger is. Hierbij is het natuurlijk wel belangrijk om rekening te houden met het feit dat je eerst een aantal stukken gereedschap zult moeten aanschaffen en dat ook de nodige materialen gekocht moeten worden voordat je aan de slag kunt gaan. Wanneer je goed oplet bij de aankoop hiervan, zal dit toch nog veel goedkoper zijn dan wanneer je nieuwe meubels in de winkel koopt.

Bovendien zijn er ook genoeg webshops waar je onderdelen voor zeer scherpe prijzen kunt kopen. Een beetje research doen online kan dan ook zeker geen kwaad. Op Wood Tools and Deco vind je gegarandeerd wat je nodig hebt. Bovendien geldt: hoe meer meubels je maakt, hoe goedkoper het wordt. Je hebt immers steeds minder nieuw gereedschap nodig en vaak ligt er ook nog wel wat materiaal van voorgaande klussen.

Voordeliger

Duurzaamheid

Tegenwoordig letten steeds meer mensen op de duurzaamheid van nieuwe meubels. Je hebt echter nooit geheel zicht op het materiaalgebruik en het productieproces van het meubelstuk. Je moet maar gewoon vertrouwen op hetgeen wat de fabrikant je vertelt. Als je zelf meubels maakt, dan weet je precies waar alle materialen vandaan komen en hoe je dit hebt gemaakt. Hierdoor kun je enorm hoog scoren op duurzaamheid en het meubilair zo sterk en duurzaam maken als je zelf wilt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *