Nieuwe kledingkast uitkiezen? Hier moet je op letten!

Nieuwe kledingkast uitkiezen? Hier moet je op letten!

Het vinden van een nieuwe kledingkast kan een flinke opgave zijn. Het aanbod is tegenwoordig gewoon ontzettend groot. Dat hoeft echter geen nadeel te zijn. Door het enorme aanbod weet je namelijk wel zeker dat er werkelijk voor ieder wat wils te vinden is. Kledingkasten bekijken wordt bovendien een stuk gemakkelijker als je weet waar je op moet letten. Maar waar moet je dan precies aan denken? Hoe weet je welke kledingkast écht aan alle wensen voldoet? In dit artikel zetten we de belangrijkste zaken voor je op een rijtje.

De vormgeving

Voordat je uit alle verschillende kasten kunt kiezen is het eerst belangrijk om naar de vormgeving van de kast te kijken. Let hierbij met name op de huidige interieurstijl in jouw slaapkamer. Hoe zou je deze het beste omschrijven? Als industrieel, romantisch, landelijk of misschien wel enorm modern? Bedenk goed dat kasten vandaag de dag in alle soorten en maten verkrijgbaar zijn. Hierdoor kan je deze geheel naar eigen wens én de stijl in slaapkamer aanpassen. Het zou zonde zijn om hier geen gebruik van te maken, nietwaar?

Denk er ook over na of je een open of een gesloten kast wilt kopen. Een open kast oogt iets minder robuust en zorgt er minder snel voor dat de open uitstraling van de slaapkamer belemmerd wordt. Daarentegen zal deze wel veel meer stof vangen en zal je alle kledingstukken constant netjes moeten opbergen en opvouwen om een rommelige uitstraling te voorkomen. Je kunt je niet verstoppen achter een kledingkast met schuifdeur als het een rommeltje is. Dus houdt dat goed in je gedachten.

De grootte van de kast

Bij het bepalen van de grootte van de kast, is het natuurlijk allereerst belangrijk om naar de beschikbare ruimte in huis te kijken. Hoeveel ruimte is er daadwerkelijk nog over in de slaapkamer en hoe groot mag de kast maximaal zijn? Dit betekent natuurlijk niet direct dat je voor het maximale formaat moet kiezen. Sommige mensen vinden dit alleen maar zonde van hun ruimte. Bedenk daarom goed hoe groot de kast van jouw dromen moet zijn.

Ben je bijvoorbeeld dol op minimaliseren en pas je dit inmiddels ook al jaren toe in je garderobe? Dan is de kans groot dat een wat kleinere kast al volstaat. Wanneer je iemand bent die nooit kleding genoeg kan hebben, dan is het beter om voor een groter exemplaar te kiezen. Zorg er in elk geval voor dat deze kast altijd volledig aan alle wensen voldoet. Zo weet je zeker dat je hier heel wat jaren plezier van zult hebben.

Standaard kast of op maat laten maken?

Wanneer je een nieuwe kledingkast koopt, beschik je grofweg over twee verschillende opties. Je laat een kast op maat maken óf je kiest voor een standaard exemplaar. Voor beiden is wat te zeggen. Met een kast op maat weet je altijd zeker dat deze perfect in de slaapkamer past en kan je er zelfs voor kiezen om die ene lelijke hoek of vervelende nis uit het zicht te halen. Bovendien kan de indeling dan ook naar wens worden aangepast. Een standaard kast is over het algemeen echter weer een stuk voordeliger en volstaat in de meeste gevallen prima.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *