De ideale verlichting voor in je winkel

De ideale verlichting voor in je winkel

Het belang van de juiste winkelverlichting wordt vaak over het hoofd gezien. Winkelverlichting is heel belangrijk voor jouw en je klanten. Als je bijvoorbeeld lingerie of kleren gaat passen is het belangrijk dat je voor flatterend licht kiest. Ga je een nieuwe zetel kopen? Dan wil je natuurlijk niet dat de kleur bij levering volledig anders uitslaat. Denk dus alvorens je de winkel inricht erg goed na over verlichting. Welke delen je wilt benadrukken en welke kantjes je liever niet laat opvallen. De juiste winkelverlichting stimuleert bovendien de verkoop. Dus laat jouw business boomen en investeer in de perfecte winkelverlichting. En de opties zijn eindeloos. Veel winkels gaan enkel voor LED verlichting, daar heb je tegenwoordig veel keuze in en bespaar je energie mee. Een andere optie zijn gerichte spotjes of een plan op maat. Het is vooral belangrijk dat er voldoende licht aanwezig is.

Maak met je verlichting duidelijk dat de winkel open is, mensen stappen niet snel een winkel binnen die donker en gesloten lijkt. Ook kan je een bepaalde wandelroute in de winkel stimuleren door de juiste verlichting op te hangen, mensen wandelen namelijk meestal waar het licht schijnt, zo kan je zelf ‘gangen’ creëren. Je kan ook een bepaalde sfeer creëren die bij je winkel past, zo heeft een supermarkt een andere uitstraling dan een kleine kledingboetiek.

De etalage

De etalage is het uithangbord van je winkel. Zorg dat je etalage zo aantrekkelijk mogelijk is, kleed alles leuk in, of het nu om een bakker, een elektronica winkel of een kledingwinkel gaat. Ga mee met de tijd en speel in op de seizoenen of feestdagen. Daarbovenop is licht zeer belangrijk. Je kan door een etalage al snel laten merken aan de potentiële klanten wat voor sfeer je wilt uitstralen, chique met warme verlichting of eerder opvallend met bepaalde kleuren. Zorg er in ieder geval voor dat je etalage opvalt. Voldoende licht is hierbij belangrijk, het moet in een klap duidelijk zijn wat je precies verkoopt dus zet deze producten dan ook in de kijker. Door kunstverlichting voorkom je dat je glas weerspiegelt, zo moeten mensen niet van super dichtbij komen kijken en voorkom je vettige vingers op de ramen. Pas indien mogelijk je verlichting aan aan de verschillende uren van de dag of aan de verschillende seizoenen. In de zomer is het ook belangrijk rekening te houden met zonlicht, een tip die we je kunnen meegeven is om hier bijvoorbeeld meer kunstverlichting te gebruiken.

De paskamers

Wat vaak wordt vergeten is de juiste verlichting in de paskamers. Als je lingerie past bijvoorbeeld wil je natuurlijk niet dat je lichaam er vervormd uitziet. De meeste mensen maken in de paskamers pas de beslissing over te gaan tot een definitieve aankoop. Hou dus rekening met de felheid van het licht en de stand van het licht. Licht van voor is de beste optie, zorg natuurlijk wel dat je klanten niet verblind worden. Een ideale keuze is LED verlichting door zijn veelzijdigheid en aanpassingsvermogen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *