traprenovatie

Met een traprenovatie haal je het beste in jouw stenen trap naar boven

Een stenen trap is een echte aanwinst voor je huis. Dit soort trappen hebben een bijzondere, natuurlijke uitstraling die het in elk interieur goed doet. Maar misschien beginnen de traptreden langzaam te slijten, of vind je het tijd voor iets nieuws. Dan biedt een traprenovatie op maat uitkomst. Een stenen trap kan namelijk gemakkelijk worden gerenoveerd. Hiervoor blijft de trap zelf gewoon staan, wat veel werk en tijd scheelt. Een stenen trap renoveren hoeft dus niet moeilijk te zijn, maar het resultaat is altijd schitterend.

Overzettreden

Bij het renoveren van een stenen trap worden de oude treden vervangen door overzettreden. Deze treden maken veel mogelijk. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen het unieke uiterlijk van een stenen trap te behouden, maar kunt ook gaan voor iets heel anders. Denk bijvoorbeeld aan traptreden van HPL die een luxe steenlook hebben, of een houtlook. Het voordeel aan deze materiaalsoort is dat het minder snel slijt dan stenen traptreden. Daardoor kun je na een traprenovatie lang met je nieuwe trap door.

Mooi, maar ook veilig

Zo’n renovatie maakt jouw stenen trap niet alleen mooi, maar is ook nog eens veilig. Bij het kiezen van nieuwe overzettreden kun je namelijk kiezen voor een materiaal dat extra grip geeft, zodat je niet snel over je trap uit zult glijden. Ook is het mogelijk verlichting in de trap te verwerken, bijvoorbeeld onder de treden. Dit zorgt ervoor dat je je trap altijd goed kunt zien, ook wanneer het donker wordt.

Daarnaast kunnen versleten treden een risico vormen. Op een versleten traptrede heeft je voet namelijk minder grip, waardoor je sneller uitglijdt of een misstap maakt. Dat is gevaarlijk, zeker op een stenen trap. Het op tijd renoveren van je trap zorgt ervoor dat je dit soort risico’s vermindert.

Een andere look

Ben je toe aan iets compleet anders, denk dan aan overzettreden van PVC of vinyl, waarvan er veel verschillende designs mogelijk zijn. Ook deze treden zijn bijzonder slijtvast en kunnen tegen een stootje, waardoor ze ook met intensief dagelijks gebruik lang mee zullen gaan. Deze materialen maken het mogelijk om je trap eruit te laten zien alsof hij van hout is gemaakt, wat een mooie oplossing is wanneer je toe bent aan een andere look. Omdat de oude trap bij zo’n renovatie gewoon kan blijven staan is het geen intensieve ingreep en hoef je niet lang in je woonkamer te bivakkeren. Zelfs het renoveren van een stenen trap kan al binnen een dag gedaan zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *