Hal

Met een fijn gevoel thuiskomen begint bij een opgeruimde hal

Met een fijn gevoel thuiskomen is niet voor iedereen even vanzelfsprekend. Hierbij spelen vooral de interieurkeuzes een belangrijke rol. Wanneer een woning onpersoonlijk en rommelig oogt, zal dit veel minder prettig wonen zijn dan wanneer je hier wel voldoende aandacht aan zult besteden. Wat veel mensen niet beseffen is dat het belang van een persoonlijk en opgeruimd interieur al in de hal begint. Dit is niet alleen hét visitekaartje van de woning, maar ook het eerste wat je ziet wanneer je zelf thuiskomt.

Dan wil je natuurlijk niet dat je eerst een heel groot aantal schoenen aan de kant moet schuiven of je een weg moet banen tussen de jassen voordat je de woonkamer in kunt stappen. Met een fijn gevoel thuiskomen begint bij een opgeruimde hal. Maar hoe zorg je ervoor dat deze geordend blijft? Wij geven een aantal praktische tips.

Ruim op

Dit is natuurlijk het eerste waar je mee begint. Zeker wanneer je hier al een tijdje woont. Door de jaren heen verzamel je namelijk ontzettend veel spullen. En wellicht liggen of hangen er nu ook items in de hal die opgeruimd hadden kunnen worden. Bijvoorbeeld de grote collectie zomerjassen die in het komende seizoen echt niet meer gaat dragen. Of die hele berg teenslippers. Zorg er daarom eerst voor dat je onnodige spullen weggeeft of verkoopt en seizoensgebonden kleding en schoenen elders in huis opbergt. Zo creëer je direct meer ruimte in de hal.

Wees tevens kritisch. Bepaal bijvoorbeeld van tevoren welke schoenen je dagelijks gebruikt en welke je slechts incidenteel uit de kast trekt. Loop je dagelijks op jouw favoriete paar van fred de la bretoniere? Dan is het goed om deze in de hal te bewaren. Schoenen die je slechts incidenteel gebruikt kunnen eventueel in een kledingkast worden opgeborgen.

Investeer in opbergsystemen

Gelukkig ben je niet de enige die problemen ervaart tijdens het ordenen van de hal. Daarom zijn er heel wat verschillende opbergsystemen verkrijgbaar die dit een stuk gemakkelijker maken. Het loont dan ook zeker om hier in te investeren. Zo beschik je over eenvoudige, praktische en mooie systemen die het mogelijk maken om de hal snel en efficiënt te ordenen.

Maak gebruik van de ruimte onder de trap

Veel mensen beschikken over een zogenaamde loze ruimte onder de trap. Maar waarom zou je deze niet gebruiken? Deze ruimte verleent zich namelijk uitstekend tot het creëren van een fijne opbergkast. Laat de kast geheel op maat maken. Zo sluit deze perfect aan onder de trap, waardoor hij minder opvalt én ook nog eens veel meer extra opbergmogelijkheden biedt. Hier kan je gemakkelijk schoenen in opbergen of jassen ophangen. Zo blijft de rest van de hal overzichtelijk en ruimtelijk.

Werk met hoogte

In de meeste woningen is de hal of gang zeer klein. Door deze relatief krappe ruimte is het dan ook lastig om voldoende opbergruimte te creëren. Gelukkig zijn er genoeg manieren om alsnog verschillende opbergmogelijkheden te monteren. Hierbij is het met name verstandig om met hoogte te werken. Want hoewel de hal krap is, wordt de hoogte van deze ruimte vaak vergeten. Maak daarom gebruik van verschillende planken en plaats deze trapsgewijs naar boven. Leg spullen die minder vaak worden gebruikt op de hoogste planken en werk zo naar beneden. Dat geeft niet alleen een leuk en speels effect, maar zorgt er ook nog eens voor dat de hal efficiënter opgeruimd kan worden.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *