Je carport onderhouden

Je carport onderhouden

Wie een carport heeft kan zichzelf gelukkig prijzen. Een carport is ideaal voor het stallen van je auto als je geen garage hebt. Je auto staat er beschermd tegen weer en wind, vlak bij je woning. Je auto blijft langer mooi als je deze stalt onder een carport of in je garage. Bovendien kun je het onderhoud aan je auto in alle jaargetijden op een beschutte plek doen, zoals het smeren van je auto met smeermiddelen. Wil je niet alleen je auto maar ook je carport goed onderhouden? Zorg dan dat je deze tips opvolgt. Het is immers zonde om je carport te verwaarlozen. Je carport bepaalt net zo goed als je tuin en andere onderdelen van je woning het aanzicht van je huis. Ook voor de verkoop van je huis is het belangrijk dat je carport er netjes bij staat: strak in de verf en zonder vlekken op de vloer.

Hout en grind

De meeste carports bestaan uit een houten constructie. Grind of tegels vormen de basis onder de carport. Het houten frame houd je mooi door deze jaarlijks te verven. Dat doe je natuurlijk met buitenbeits of verf die bestand is tegen weersinvloeden. Grind kun je jaarlijks vernieuwen door er een deel nieuw grind bij te storten. En vergeet niet regelmatig een grindhark door het grind te halen. Zo voorkom je dat er onkruid groeit tussen je grind, vooral als je geen worteldoek onder het grind hebt gebruikt. Tegels hoef je niet of nauwelijks te onderhouden. Zorg wel voor tijdige vervanging van de tegels als je oprit begint te verzakken. Het dak van je carport bestaat hoogstwaarschijnlijk uit bitumen of hout. Werkzaamheden aan het bitumen laat je uitvoeren door een dakdekker, tenzij je hier zelf ervaring mee hebt.

Grote schoonmaak

Zin om je carport eens goed schoon te maken? Dat kan, bijvoorbeeld met een hogedrukspuit. Werk je met een hogedrukspuit in combinatie met een compressor? Bestel dan bijvoorbeeld compressor olie bij Olieonline.nl. Hiermee vul je het oliereservoir in je compressor direct aan, voor een mooi en schoon resultaat. Met een hogedrukreiniger kun je ook oude verf van je carport halen. Met deze zogeheten ‘powerwash’ bespaar je jezelf veel schuurwerk. Na de behandeling breng je grondverf aan, waarna je de carport een kleur kunt geven. Veel mensen kiezen voor groen of een natuurlijke beits die de houtnerf goed doet uitkomen. Kijk bij voorkeur naar de stijl van je woning en pas de stijl en kleur van je carport hierop aan. Je carport en woning vormen dan een geheel.

Auto-onderhoud onder carport

Autoliefhebbers doen er goed aan een carport te bouwen en deze goed te onderhouden. Je zorgt immers graag goed voor je auto, dus ook voor je carport. Wil je ook het beste voor je wagen? Kies dan voor hydrauliek olie bestellen. Dat is de beste motorolie bij olieonline.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *