Hoe vind je nou een goede schilder

Hoe vind je nou een goede schilder?

Is het weer de tijd van het jaar om iets aan je woning te doen? Vaak zijn dat klusje die je zelf wel kan doen, maar is het nu toch echt tijd om het huis van binnen of van buiten opnieuw te schilderen, dan is het hebben van een goede schilder wel een must. Zeker als je zelf beschikt over twee linkerhanden of als je het gewoon professioneel gedaan wilt hebben. En zeker als het een grote oppervlakte is, wat gedaan moet worden. Maar hoe vind je nou een goede schilder zonder er echt een noodoproep van te maken? Je kan zoekterm wellicht iets locatie gericht maken als in ‘’schilder Apeldoorn gezocht’’.

Schilder zoeken voor een echte schilderklus

Het is altijd makkelijker gezegd dan gedaan om een goede schilder te vinden, want als je niemand kent in je directe omgeving, dan moet de zoektocht toch echt beginnen. En je wilt uiteraard gewoon dat het goed gedaan wordt, want wellicht wil je wel je huis binnenkort verkopen en dan wil je toch dat het netjes is. En dan zit je toch in een situatie dat je niet iedereen toelaat. Een goede schilder, ook wel vakman genoemd, is nog een lastige klus. Want heeft zo’n iemand voldoende kennis en weet die bijvoorbeeld ook welke verf van goede kwaliteit is? En hoeveel gaat deze klus dan wel niet kosten? Dit zijn allemaal randzaken waar aan gedacht moet worden.

Vraag zeker meerdere offertes aan

Iets wat belangrijk is, is het aanvragen van meerdere offertes. Iedereen wilt natuurlijk zo min mogelijk betalen voor onderhoud of voor een klus, maar je wilt uiteraard ook dat het goed gedaan wordt en daarom is het belangrijk om contact te leggen met meerdere schilder. Door wellicht meerdere schilders te benaderen en langs te laten komen, krijg je een indruk hoe de offertes gehandeld worden. Want als je meerdere schilders hebt benaderd en de ene schilder zegt dat bijvoorbeeld één laagje verf voldoende is, maar de ander zegt dat bijvoorbeeld ook het hout eerst vervangen moet worden, omdat dat verrot is, dan kan je wellicht al meerdere schilders afstrepen. Daarom is het dus belangrijk om niet de eerste en de beste offerte akkoord te gaan.

Welke verf wordt gebruikt?

Een belangrijke randzaak bij ihet opstellen van een offerte is de verf die een schilder gebruikt. Want misschien staat de verf wel helemaal niet goed aangeschreven en is het niet gespecificeerd en dat is toch belangrijke informatie. En eerlijk je hebt toch liever gewoon iets duurdere kwaliteit verf, dan verf wat goedkoop is en niet goed qua kwaliteit is. Je weet namelijk ook wel: hoe beter de verf, hoe langer het meegaat. Vergelijk daarom altijd verschillende offertes, want misschien valt een offerte iets duurder uit, omdat die schilder gebruik maakt van betere kwaliteit verf. En laat daarbij ook gewoon altijd je gevoel spreken. Je moet wel vertrouwen en een goed gevoel hebben bij degene die jouw huis gaat verven. Zo zijn er dus meerdere aspecten waar je rekening mee kan houden bij het letten op een prijs en offerte. En daarom is het dus belangrijk om meerdere offertes aan te vragen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *