Hoe richt je een kantoor gemakkelijk in

Hoe richt je een kantoor gemakkelijk in?

Het hebben van een bedrijfspand is voor iedere onderneming een stap in de goede richting. Het bedrijfspand dient ingericht te worden op een manier waar jij en jouw eventuele medewerkers zich prettig bij voelen. Het is daarom belangrijk om tijdens de inrichting van het kantoor relatief generieke keuzes te maken. In deze blog vertellen we je hoe je een kantoor gemakkelijk en toegankelijk inricht!

Neutrale kleuren

We kunnen iedere ondernemer aanraden om het kantoor in te richten met neutrale kleuren. Door gebruik te maken van neutrale kleuren zal niemand zich storen aan de kleuren van muren en interieur. Als je bijvoorbeeld gebruik maakt van felle kleuren kunnen anderen hier gemakkelijk afgeleid van raken. Enkele voorbeelden van neutrale niet-afleidende kleuren zijn wit, zwart, zandkleur en grijs! Ditzelfde geldt overigens voor de diverse muurbekledingen. Als je op een neutrale muur een felgroen schilderij ophangt zal het overgrote deel van het personeel hier alsnog afgeleid door raken.

Generieke kantoormeubels

Onder generieke kantoormeubels interieur verstaan we meubels dat door jou en door iedere medewerker gebruikt kan worden. Door gebruik te maken van generieke kantoormeubels kan iedere (toekomstige) medewerker gebruik maken van de reeds aangeschafte kantoormeubels. Als het in dit geval gaat om een bureau, kun je het beste kiezen voor een bureau dat in hoogte verstelbaar. Zo kunnen zowel je collega van 2 meter als je collega van 1 meter 50 aan hetzelfde bureau werken. Ditzelfde geldt voor de monitor en de bureaustoel. Als deze in hoogte verstelbaar zijn maakt het in het gebruik niet uit hoe lang de medewerker is.

Denk niet enkel praktisch

Als je het kantoor inricht is het belangrijk om niet enkel praktisch te denken. Het kantoor dient ook spullen te bevatten die niet specifiek zijn geplaatst om werk mee te verrichten. Denk hierbij aan het aanschaffen van een lunchtafel of enkele banken. Door het kantoor ook te voorzien niet-direct werkgerelateerde spullen krijgt de werkplek een gezellige sfeer. Dit is goed voor zowel jouw productiviteit, als de productiviteit van de medewerkers!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *