hanglamp van gaas

Hoe kies je de juiste lamp bij jouw eetkamertafel?

Hoe begin ik?

De juiste verlichting kiezen is iets waar veel mensen moeite mee hebben. Zorg ervoor dat je de basis van je interieur hebt staan. Zo weet je welke functie de verlichting uiteindelijk moet hebben. Bij de fauteuil in de hoek heb je namelijk een ander soort verlichting nodig dan boven de eetkamertafel. Oké, het is wel handig dat je van tevoren bepaald wáár je graag de verlichting precies wilt hebben, maar de daadwerkelijke armaturen en lichtbronnen kiezen kan zeker later. Daarin is het overigens ook niet geheel gemakkelijk voor je gemaakt. De keuze is namelijk immens groot. Van speelse hanglampen gemaakt van rotan tot strakke industriële armaturen. Kijk eens naar het complete plaatje. De eetkamertafel van Richmond Interiors met een marmeren tafelblad en de velvet stoelen van Dutchbone zeggen vast al iets over jouw voorkeur qua stijl. Let daarbij ook op de vorm van je de rest van de meubels. Heb je een ronde eetkamertafel dan is een rechthoekige lamp misschien niet zo handig. En bij een uitschuifbare tafel wil je de lamp natuurlijk in beide opstellingen optimaal kunnen benutten. Kies daarom het juiste formaat. Je wilt tenslotte niet dat je lamp in het niets valt boven de royale eetkamertafel. Of ga juist voor een echte eyecatcher, een lamp in een aparte vorm.

rechthoekige lamp

Richmond Interiors hanglamp

Welke stijl?

Welk merk spreekt jou eigenlijk aan? Zo heeft het ene merk bijvoorbeeld wat luxere lampen en het andere merk wat meer richting het Scandinavische. Bepaal welke sfeer je wilt neerzetten. Mag het sfeervol en strak of juist wat losser en lekker speels? Cluster een aantal hanglampen en gebruik hierbij diverse lichtbronnen. Hang deze op verschillende hoogtes en voilà!  Wanneer je wilt dat de lampen iets minder opvallen kun je gebruikmaken van materiaal wat niet zo in het oog springt. Bijvoorbeeld lampen gemaakt van glas. Deze zijn dus juist geschikt voor kleinere ruimtes.

hanglampen

Wat is trendy?

Imperfectie mag! Verlichting welke geen ‘vaste’ vormen hebben komen weer helemaal terug. Bijvoorbeeld hanglampen van gaas. Deze kun je naar je eigen wens vormen en zijn er in allerlei kleuren. Ook aparte vormen zijn terug te vinden in het interieur van nu. De standaard ronde, vierkanten en rechthoekige vormen laten we lekker hangen😉.

hanglampen van gaas

hanglamp van gaas

De lichtbronnen kiezen

Naast het kiezen van de armaturen is ook de lichtbron bepalend voor uitstraling. Let hierbij bijvoorbeeld op de vormen qua spiraal en de kleur van het materiaal. Zo is een lichtbron met Amberkleurig glas sfeervoller dan een lichtbron met witlicht. Ook in het formaat zit wel degelijk verschil. Zo zijn er zelfs lichtbronnen in maat XXL!

Combineren

Probeer je verlichting te matchen met de eetkamertafel en stoelen. Bij een ronde chique tafel van Richmond Interiors zullen hanglampen met een luxe uitstraling een goede combinatie zijn. Kies bijvoorbeeld verlichting gemaakt van kristalglas of in een gouden kleur. Schuif je velours eetkamerstoelen aan, een volle bos kleurrijke bloemen op tafel en klaar is je zithoek!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *