Hoe kies ik het juiste bed

Hoe kies ik het juiste bed?

Je hebt een nieuw bed nodig. Maar zodra je een beddenwinkel binnen loopt kom je tot de ontdekking dat je geen idee hebt waar je naar op zoek bent. Het aanbod is dan ook zó groot, dat je eenvoudig overweldigd raakt en door de bomen het bos niet meer ziet. Van de prachtige collectie houten bedden tot de luxueuze boxsprings, het aanbod is enorm! Maar wat kies je dan? Waar let je op bij de aanschaf van een nieuw bed? Hoe verbeter je jouw nachtrust met de keuze voor het juiste bed? In dit artikel geven we een aantal tips.

Neem de tijd

Een nieuw bed is niet een aankoop die je zomaar doet. Naast het feit dat een bed meestal niet goedkoop is, wil je ook nog eens zeker weten dat je hier heerlijk op kunt slapen. Een goede nachtrust is je immers alles waard. Daarom is het belangrijk om je tijd te nemen. Onderzoek vooraf wat de verschillende mogelijkheden zijn en welke bedden je interessant vindt om uit te proberen. Bedenk daarnaast ook welke stijlen bij jouw slaapkamerinterieur passen. Door rustig de tijd te nemen en je te laten adviseren door een specialist voorkom je een dure (onnodige) miskoop.

Rug- en nekklachten voorkomen

Rug- en nekklachten zijn veelgehoorde problemen en meestal de reden waarom een nieuw bed gekocht wordt. Maar hoe komt dit eigenlijk?

Gedurende de dag hou je je lichaam continu in model. Tijdens het staan, zitten en lopen word je er steeds op gewezen wanneer je je lichaamshouding moet aanpassen. Zo voorkom je onbewust fysieke ongemakken. Goed geregeld van je lichaam! In je slaap ligt dit echter anders. Op dat moment komt het lichaam geheel tot rust. Hierdoor worden de belangrijkste signalen onderdrukt. Zo is ook te verklaren waarom mensen op de bank of in de auto vaak op de gekste manieren in slaap vallen. Op het moment zelf merken ze hier niets van. Even later staan ze echter wel op met klachten. Daarom is het belangrijk dat je over een bed beschikt die jouw lichaam in model houdt als je dit zelf niet meer kan. Zodra je bed dit doet, dan word je uitgerust en probleemloos wakker. Indien het bed je echter niet voldoende ondersteunt, kan je met diverse klachten opstaan.

Door een goed bed aan te schaffen, bepaal jij zelf hoe lekker je ’s morgens weer wakker wordt!

wakker worden bed

Vraag advies aan een specialist

Natuurlijk kan je zelf een beddenwinkel binnen lopen en de verschillende bedden uitproberen, maar dan weet je eigenlijk nog steeds niks. Om zeker te weten of een bed goed ligt, zou je eigenlijk minstens een maand lang op het bed moeten slapen. Dat lukt niet in de winkel. Maar hoe doe je het dan wel?

Gelukkig zijn er in de meeste beddenwinkels veel specialisten aanwezig die jou kunnen helpen bij het maken van de juiste keuze. Op basis van jouw lichaamshouding kunnen zij een redelijke inschatting maken van het bed dat bij jou past.

Vergeet tevens ook niet naar het uiterlijk van je nieuwe bed te kijken! Maak eerst een keus uit hout, gestoffeerd of gelakt. Bedenk tevens welke andere materialen en instaphoogte van belang zijn. Door je goed voor te bereiden, maak je nooit de verkeerde keuze en voorkom je eenvoudig een dure miskoop!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *