Een vide in huis

Een vide in huis? Zo maak je van alle beschikbare ruimte optimaal gebruik!

Beschik jij over een vide in huis? Dan ben je een echte geluksvogel! De meeste mensen kunnen hier alleen maar van dromen. Toch zijn er ook genoeg mensen die niet weten wat ze met deze ruimte aan moeten. Wat is een vide precies? Hoe richt je deze in? En hoe maak je van alle beschikbare ruimte optimaal gebruik? In dit artikel geven we een aantal handige tips & delen we veel ideeën om jou hopelijk meer inspiratie te geven voor het inrichten van de vide in jouw woning.

Wat is een vide?

Het Franse woordje vide betekent vrij vertaalt ‘leegte’. Dit klinkt misschien heel treurig, maar dat is het alleszins niet. In tegendeel zelfs; de meeste mensen zien een vide als een ware eyecatcher van de woning. Een vide is eigenlijk gewoon een open ruimte tussen twee verdiepingen. Glazen balustrades vormen dikwijls een duidelijke afscheiding en bieden meer veiligheid in deze ‘leegte’. Het fijne van een vide is dat twee verdiepingen zo op een speelse wijze met elkaar verbonden worden. Een glazen balustrade kan het open karakter van deze ruimte naar boven halen.

Vides komen vaak voor in lofts of gebouwen met een industrieel karakter. Dat betekent echter niet dat iedere vide op die manier ingericht wordt. Van wit, donker, tot kleurrijk en landelijk. Werkelijk alle stijlen zijn mogelijk. Vaak wordt de vide ingericht op basis van de stijl die in de rest van de woning wordt doorgevoerd. Maar hoe richt je die vide dan in?

Wat is een vide?

Functionele ruimte

De vide vormt niet alleen een speelse verbinding tussen twee verdiepingen, maar kan ook nog eens een belangrijke functie in huis vervullen. Zo verleent de ruimte zich uitstekend tot het realiseren van een hobby- of studeerkamer, maar kan hier ook gewoon een knus plekje worden gemaakt. De ruimte kan op basis van jouw eigen wensen worden ingedeeld.

Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een ware eyecatcher aan de muur te hangen en zo een ontspannen plek te realiseren. Sommige mensen kiezen er bijvoorbeeld ook voor om een speciale kastenwand op maat te laten maten en zo hun gehele boekencollectie uit te stallen. Ook wordt een vide steeds vaker ingezet als extra kantoorruimte. Zo heb je écht je eigen werkplek, maar blijft deze wel onderdeel van de woonkamer of bovenverdieping. Zo blijf je actief binnen de woning en hoef je jezelf niet af te zonderen, terwijl je wel over enige privacy beschikt. Wie wil dat nou niet in huis?

Jij bepaalt zelf hoe je de leegte van de vide opvult en een functionele ruimte maakt.

Denk ook aan de uitstraling van de trap

Wanneer je veel aandacht aan de tussenverdiepingen wilt besteden is het ook zeker raadzaam om over de trappen na te denken. Deze zijn door de halve verdiepingen vaak veel prominenter in zicht dan bij andere woningen. Het is dan ook niet voor niets dat we bij woningen met vides vaak zien dat de trappen ware eyecatchers op zich zijn. Wanneer de trap niet aan deze voorwaarden voldoet is het verstandig om deze eerst aan te pakken, zo voorkom je dat een onverzorgde trap de uitstraling van de vide neer haalt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *