3x waarom kamerplanten onmisbaar zijn in huis

3x waarom kamerplanten onmisbaar zijn in huis

Nu we alweer een tijdje van de zomer kunnen genieten, worden we ook weer eens met onze neus op de feiten gedrukt als we kijken naar al dat moois wat de natuur ons te bieden heeft. Overal zien we kleurrijke bloemen, bomen die vol in bloei staan en grassprieten die vrijwel iedere dag lijken te groeien. De natuur kan zo mooi zijn, waarom halen we die uitstraling dan niet vaker naar binnen? Vind jij het ook hoog tijd om meer groen in huis te halen? Of twijfel je nog? Dan geven wij jou graag 3 redenen waarom kamerplanten in huis eigenlijk onmisbaar zijn.

1.         Talloze gezondheidsvoordelen

Elk bedrijf voor interieurbeplanting zal beamen dat kamerplanten talloze gezondheidsvoordelen kunnen hebben. De meeste planten beschikken namelijk over luchtzuiverende kwaliteiten. Waar de mens zuurstof inademt en koolstofmonoxide uitademt, is dit bij een plant precies andersom. Deze zetten koolstofmonoxide juist om in zuurstof, waardoor er een gezondere leefomgeving ontstaat. Daarnaast kunnen zij chemische verbindingen in de lucht afbreken, waardoor deze uiteindelijk schoner zal worden. Ook kunnen zij de luchtvochtigheid beïnvloeden, waardoor hoestbuien, hoofdpijn en rode ogen voortaan verleden tijd zijn.

Wist je dat planten ook nog eens van positieve invloed op de gemoedstoestand kunnen zijn? Het zit in onze natuur om voor dingen, dieren of andere mensen te willen zorgen. Het onderhouden en verzorgen van planten geeft ons daarom ook een vreemd soort genoegen, waardoor je je lekkerder in je vel voelt.

Talloze gezondheidsvoordelen kamerplanten

2.         Het onderhoud hoeft niet moeilijk te zijn

Vaak vinden mensen het niet prettig om bloemen of planten in huis te halen, omdat ze al weten dat ze hier waarschijnlijk niet goed voor kunnen zorgen. Schort het jou aan tijd of vergeet je vaak om voor de planten te zorgen? Vergeet dan niet dat goed onderhoud echt niet zo moeilijk hoeft te zijn. Als je kiest voor de juiste planten, ben je weinig tijd aan het onderhoud kwijt en geniet je wel van de talloze voordelen die deze planten jou en je interieur kunnen brengen. Denk bijvoorbeeld aan een vetplant of cactus, deze planten gedijen uitstekend als ze zoveel mogelijk met rust worden gelaten. Ideaal voor mensen met weinig tijd en/of zin voor het verzorgen van hun planten. Vraag eventueel een specialist in interieurbeplanting om advies. Deze kan jou precies vertellen welke planten bij je passen en welke juist niet.

3.         Groen past in ieder interieur

Groen wordt steeds belangrijker in de huidige woontrends. Denk maar eens aan de ‘Urban Jungle’ trend, waarbij zelfs een appartementje in onze hoofdstad de uitstraling van een echte jungle krijgt. Dat is dan ook niet zonder reden. Groen past binnen ieder interieur. Of het nu gaat om een simpel bosje bloemen uit de supermarkt of een veeleisende plant die als pronkstuk in de kamer wordt gezet. Meer groen in huis doet ons goed. Stap daarom eens uit je eigen comfortzone en schaf een paar nieuwe planten of bloemen aan. Het resultaat zal je waarschijnlijk versteld doen staan, om over de voordelen nog maar te zwijgen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *