badkamer kopen

Een nieuwe badkamer kopen, 3 inspirerende tips

Veel mensen hebben nog nooit een badkamer gekocht. Meestal ga je akkoord met de badkamer die al in het huis stond en ben je al uit de woning vertrokken als de badkamer mankementen begint te vertonen. Toch komen we allemaal wel eens voor het moment te staan dat onze badkamer aan vernieuwing toe is. Het kan best lastig zijn om een nieuwe badkamer uit te zoeken, zeker als je dit nog nooit gedaan hebt. Daarnaast is het geen investering om licht over te denken. Een geheel nieuwe badkamer kan aardig in de papieren lopen. Ook bij een badkamerverbouwing geldt: een goede voorbereiding is het halve werk. Het is dan ook belangrijk om goed na te denken over de essentials voor in de badkamer. Waar je allemaal aan moet denken bij de aanschaf van een badkamer? Wij geven je 3 inspirerende tips!

1.         Maak een realistische begroting

Alle verbouwingen beginnen met een duidelijk plan én budget. Bepaal vooraf hoeveel je wilt uitgeven aan de badkamermeubels, het sanitair, het tegelwerk en de arbeids- en installatiekosten. Tel vervolgens 5% tot 10% op bij het eindbedrag, zodat je ook een potje overhoudt voor onvoorziene uitgaven. Vraag om advies aan een badkamerspecialist en bekijk samen wat de mogelijkheden binnen dit budget zijn. Lukt het niet om geheel binnen het budget te blijven? Probeer dan geld te besparen op de montage van de badkamer. Als je alles uit handen geeft, zal je merken dat dit enorm veel geld gaat kosten. Toch kan je zelf ook veel doen om deze kosten in de kiem te smoren. Zo is iedereen capabel genoeg om wat sloopwerk voor zijn of haar rekening te nemen en ongemerkt scheelt dit veel in de kosten.

2.         Let op de ruimte van de badkamer

Opeens ben je dolverliefd op een prachtige luxe badkamer in de showroom. Je weet het zeker: dit wordt de badkamer! Als je echter samen met de adviseur gaat kijken naar de badkamerindeling, wordt het al gauw duidelijk dat dit niet mogelijk is in jullie woning. Bij het uitzoeken van een badkamer is het belangrijk dat de indeling aangepast wordt op de huidige ruimte. We zijn immers niet allemaal gezegend met een prachtige grote badkamerruimte en daarom moeten we regelmatig met alternatieven komen. Zo is een badkamer met douche én bad vaak geen optie, maar een douche-bad-combinatie weer wel. Bespreek samen met de specialist wat de mogelijkheden zijn binnen jullie woning.

ruimte badkamer

3.         Denk aan de leefsituatie

In een showroom kan een badkamer enorm praktisch ogen, maar bedenk nu eens hoe dat is in jullie huidige leefsituatie. Natuurlijk ziet die minimalistische wastafel er prachtig uit, maar zie jij al voor je hoe dit gaat tijdens de ochtendspits in een druk gezin? Dan is een dubbele wastafel waarschijnlijk een beter idee. Ben je iemand die geen lange tijd wilt doorbrengen in de badkamer en al zeker geen gebruik gaat maken van een bad? Ga dan voor een praktische douche. Een badkamer moet niet alleen mooi zijn, maar ook praktisch in gebruik.

bron: badenbody.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *