De ideale werkplek richt je in met circulaire kantoormeubelen

De ideale werkplek richt je in met circulaire kantoormeubelen

De Circulaire Economie is al een aantal jaren sterk in opkomst. Ook veel bedrijven zijn bezig met de thema’s die aan dit fenomeen zijn verbonden. Hergebruik, waardebehoud en minder verbruik van grondstoffen zijn enkele sleutelwoorden. Het op verantwoorde wijze inrichten van je kantoor is een van de manieren om bij te dragen aan de Circulaire Economie. Natuurlijk wil je ergonomie, comfort en design ook niet uit het oog verliezen. We geven je graag een aantal tips om de ideale werkplek te creëren én die te voorzien van circulaire projectinrichting.

Circulaire productie

Tegenwoordig zijn er veel merken onder de ergonomische kantoormeubelen die zichzelf verplichten om op een verantwoorde manier te produceren. Dat geldt in hoge mate voor het merk Haworth dat staat voor een uitgebreid productaanbod voor motiverende en flexibele werkplekken. Het omvat onder meer ergonomische bureaustoelen, bureausystemen en systemen voor lounge-en wachtruimten. Ieder meubel is het toonbeeld van comfort, esthetiek én duurzaamheid. Haworth werkt met zeven verschillende doelstellingen om de circulaire productie te waarborgen. Energiebeheer, groen transport, zero afval en nul emissies voeren de boventoon samen met het duurzame product- en werkplekontwerp. Daarnaast zijn groen bouwen en sociale verantwoordelijkheid voorname speerpunten. 

Verantwoorde werkplek

Als je werkgever bent, wil je voor je medewerkers vanzelfsprekend een kantooromgeving inrichten waar zij graag naartoe komen. Een prettige en verantwoorde werkplek draagt bij aan hun gezondheid en productiviteit. Je kunt bijvoorbeeld zorgen voor speciale concentratieruimtes waar mensen zonder te worden afgeleid aan de gang kunnen. Ook het investeren in de nieuwste technologieën is een goed punt. Werknemers die gebruik kunnen maken van gadgets als tablets, smartphones en videoconferencing zijn gemiddeld meer betrokken en blijer dan arbeidskrachten die daar geen beschikking over hebben. Het is tevens aan te raden om sociaal en informeel contact toegankelijk te maken, bijvoorbeeld door een loungeruimte of (koffie)bar in te richten. Hiermee stimuleer je de tevredenheid en onderlinge verbondenheid van je medewerkers. Voor hun welzijn is ergonomisch verantwoord meubilair van zeer groot belang.

 

Duurzame materialen

Bij De Projectinrichter vind je Haworth en andere vooraanstaande merken van kantoormeubelen zoals Herman Miller bureaustoelen. Het motto van de Projectinrichter luidt: improving your office. Hierbij hecht De Projectinrichter veel waarde aan het milieu en het behoud van een leefbare en gezonde leefomgeving voor ons en de toekomstige generaties. Het is zeer belangrijk dat er bij het vervaardigen van de ideale werkplek zoveel mogelijk gebruik wordt gemaakt van circulaire projectinrichting. De Projectinrichter vraagt van haar leveranciers steeds vaker om duurzame meubelen te fabriceren en waar mogelijk meubels te recyclen of refurbishen. Voor het groeiende probleem van schaarste aan grondstoffen is de Circulaire Economie een van de oplossingen. De Projectinrichter speelt hierop in met uiteenlopende diensten die ervoor zorgen dat je kantoormeubilair langer meegaat. Als je nieuwe spullen wilt aanschaffen, vind je er een breed assortiment dat voldoet aan de eisen van circulariteit.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *