slaapkamermeubels

Nieuwe slaapkamermeubels kopen? Hier moet je op letten!

De slaapkamer behoort tot een van de belangrijkste ruimtes in de gehele woning. Wist je dat je maar liefst een derde van je gehele leven in bed doorbrengt? Logischerwijs is het dan wel belangrijk dat je comfortabel kunt slapen. Aangezien je iedere dag ruim 8 uur per dag in de slaapkamer doorbrengt, wil je natuurlijk wel dat deze sfeervol en functioneel is. De inrichting van jouw slaapkamer is dan ook van groot belang.

 Ben jij toe aan nieuwe slaapkamermeubels of ga je binnenkort verhuizen en moet er een geheel nieuw slaapinterieur aangeschaft worden? Dan wordt het hoog tijd om je in de verschillende mogelijkheden te verdiepen. Voor welk matras kies je? Kies je voor een boxspring of een standaard bed combinatie? Welk dekbed is het meest geschikt? En hoe ga je de kamer uiteindelijk meer sfeer geven? Hieronder lees je waar je op moet letten bij het maken van de juiste keuzes!

Maak het comfortabel

Om goed te kunnen slapen in de slaapkamer, is voldoende comfort natuurlijk essentieel. Dit verkrijg je door de huidige slaapmeubelen op basis van jouw persoonlijke voorkeuren aan te passen. Er bestaat geen ‘perfect’ bed of matras. Het is voor iedereen anders welke slaapcombinatie het meest geschikt is. Dit hangt o.a. af van je lichaamsbouw, slaaphouding, mate van transpireren en gevoeligheid voor allergieën. Bovendien heeft iedereen een andere voorkeur als het gaat om matrassen en/of dekbedden. Zo zijn er mensen die standaard de voorkeur geven aan een hard matras, terwijl anderen juist liever op een zacht matras slapen. Ook zijn er mensen die zware wollen dekbedden verkiezen boven een vederlicht dons dekbed. Werkelijk alles is mogelijk! Er bestaat geen goed of fout: als jij er maar tevreden over bent.

Maak de slaapkamer daarom voor jou zo comfortabel mogelijk en vraag eventueel om advies aan de verkoper, zo weet je zeker dat je jouw nachtrust optimaliseert.

Een persoonlijke touch

Er zijn nog steeds heel veel mensen die het inrichten van de slaapkamer niet de hoogste prioriteit geven. Zij besteden veel liever aandacht aan belangrijke ruimtes zoals de woonkamer en keuken. Dit terwijl je meer dan een derde van de dag in de slaapkamer doorbrengt! Hoog tijd om hier dus verandering in te brengen. Begin bij het persoonlijker maken van jouw slaapkamer. Door deze een persoonlijke touch te geven, voel je jezelf direct een stuk aangenamer en wordt de sfeer fijner.

Je kunt de slaapkamer eenvoudig persoonlijker maken door persoonlijke foto’s en schilderijen op te hangen of door voor accessoires te kiezen die jouw persoonlijkheid uitstralen.

Vergeet de kleine details niet

Bij het renoveren of inrichten van de slaapkamer wordt er vaak vooral over de grote zaken nagedacht. De aanschaf van een goed bed, matras, matrastopper, dekbed, kussen, kledingkast, enzovoorts. De kleine details worden echter al snel vergeten. Terwijl deze juist enorm belangrijk kunnen zijn. Kies bijvoorbeeld voor prachtige sfeerverlichting, schaf een aantal sierkussentjes aan, schaf een spiegel aan en kies voor accessoires die jouw slaapkamer beter tot zijn recht laat komen.

Vergeet natuurlijk niet dat de grootste functie van de slaapkamer een goede nachtrust ondersteunen is. Kies daarom niet voor te felle kleuren of een overdaad aan accessoires. Houd het subtiel en sfeervol voor het mooiste resultaat!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *