Inbraak

5 anti-inbraaktips voor als je op vakantie bent

De koffer is ingepakt, de vliegtickets zijn geprint en je paspoort ligt klaar op de keukentafel. De vakantie kan beginnen. Je bent niets vergeten. Toch? Het is voor je vertrekt ook belangrijk om extra aandacht te schenken aan de beveiliging van je huis. Lees in deze blog 4 anti-inbraaktips tijdens de vakantie.

1. Doe alsof je thuis bent

Het maakt niet uit of je nu een weekend weg bent of drie weken, het is altijd verstandig om je huis niet te netjes achter te laten. Hoe meer het lijkt alsof je gewoon thuis bent, hoe beter. Laat bijvoorbeeld gebruikte koffiekopjes op tafel staan. Koppel de lampen aan op een tijdschakelaar en laat een boek slingeren op de bank. Zo kun je het laten lijken alsof er nog iemand in het huis aanwezig is.

2. Leg waardevolle spullen uit het zicht

Waar je de koffiekopjes prima op tafel kan laten staan, is het wel verstandig om waardevolle spullen uit het zicht te leggen. Een laptop voor het raam werkt voor inbrekers als een rode lap op een stier. Leg daarom je tablet, laptop of smartphone uit het zicht. Bijvoorbeeld in een kast die op slot kan.

3. Investeer in sensorverlichting

Inbrekers staan liever niet in de spotlight. Daarom is het een goed idee om in goede buitenverlichting te investeren. Kies bijvoorbeeld voor sensorverlichting. Met deze verlichting gaan de lichten aan en uit als er iemand rond je huis loopt. Dit maakt het voor de buren een stuk makkelijker om een oogje in het zeil te houden als je weg bent.

4. Ruim de tuin op

De meeste inbrekers hebben geen vooropgezet plan, maar maken gebruik van de spullen die mensen in hun tuin of schuur hebben staan. Denk aan een container, ladder of tuintafel. Deze items gebruiken ze als handige opstapjes om zo binnen te komen. Ruim de tuin daarom netjes op en zet rondslingerende spullen in de afgesloten schuur of op een andere veilige plek.

5. Deel je vakantiefoto’s niet direct op social media

Hoe mooi je vakantiefoto’s ook zijn, het is beter om ze niet tijdens je afwezigheid op social media te delen. Deel deze kiekjes liever alleen met familie en vrienden via WhatsApp. Kun je het echt niet laten om ze direct op social media te plaatsen? Zorg dan dat je Facebook en Instagram afgeschermd zijn, zodat niet iedereen kan zien dat je op vakantie bent. Anders loop je het risico dat je inbrekers op verkeerde ideeën brengt.

Ook belangrijk: vergeet je geen reisverzekering af te sluiten

Op vakantie kun je geen stress gebruiken. Sluit daarom voordat je op vakantie gaat een reisverzekering en annuleringsverzekering af. Zo weet je zeker dat je op en top verzekerd bent als je op reis bent. Wel zo prettig!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *