Inspiratietips voor je keuken op maat

Inspiratietips voor je keuken op maat

Heb je plannen om je keuken te vernieuwen dan zijn er allerlei verschillende mogelijkheden beschikbaar. Het is bijvoorbeeld mogelijk om een compleet nieuwe keuken te laten installeren. Of om een deel van je keuken te renoveren om deze een geheel andere look te geven. Ontdek hier verschillende inspiratietips voor een keuken op maat die helemaal naar je eigen smaak is samen te stellen.

Vervang het keukenblad

Je hoeft je keuken niet altijd compleet te verbouwen om er een nieuwe keuken van te maken. Het keukenblad vervangen is bijvoorbeeld een optie als je het huidige blad niet meer mooi vindt. Of als het keukenblad is beschadigd en ergernis oplevert als je ernaar kijkt. Keukenbladen zijn van allerlei soorten materialen gemaakt en in de meest uiteenlopende kleuren verkrijgbaar. Composiet is bijvoorbeeld erg populair net als keramiek en keukenbladen van graniet.

keukenblad vervangen

Verander de keukenfrontjes

De keukenfrontjes vormen een belangrijk onderdeel in elke keuken. Het zijn de frontjes die als eerste in het zicht komen en een groot deel van het uiterlijk bepalen. Door de keukenfrontjes te vervangen, geef je de keuken een compleet andere aanblik. Kies bijvoorbeeld voor een andere kleur en design. Ook de handgrepen zijn bepalend voor de uitstraling. Je kan op deze manier een compleet andere stijl realiseren, zoals een landelijke look of een strak en modern design. Bovendien is het mogelijk om frontjes op maat te kiezen, waarbij je rekening houdt met het materiaal Een lak toplaag voorziet daarbij in een andere kijkbeleving dan matte keukenfrontjes. Zo is er ook verschil tussen een eiken toplaag en kunststof toplaag.

Plaats een nieuwe achterwand

De achterwand in je keuken is een echte sfeermaker. Als je de keuken wilt veranderen, is het ook mogelijk om een nieuwe achterwand te plaatsen. Er zijn allerlei soorten achterwanden om uit te kiezen. Het is bijvoorbeeld mogelijk om de achterwand uit mozaïektegels te laten bestaan of de keuze te maken voor graniet, natuursteen of roestvrij staal. Uiteraard houd je bij je keuze rekening met de stijl in de rest van je keuken.

Stijl van een compleet nieuwe keuken

Wil je een compleet nieuwe keuken installeren dan is het handig om vooraf over de gewenste stijl na te denken. Misschien wil je wel een futuristische stijl of kies je voor een klassiek design. Ook de inrichting van je keuken is te veranderen als je een verbouwing doorvoert. Het is bijvoorbeeld mooi en praktisch om een kookeiland te realiseren. Of misschien kies je wel voor een hoekkeuken, waarbij je van veel kastruimte profiteert.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *