Zwarte shutters in een industrieel interieur. 5 interieur tips!

De industriële woonstijl is de afgelopen jaren erg populair geworden. Toch zijn er nog altijd Nederlanders die dit jaar ervoor kiezen om gebruik te maken van zo’n trendy interieur. Zwarte shutters kopen is hierbij echt een goed idee, dit past namelijk perfect bij deze stijl. Eventueel zou je ook houten jaloezieen op maat kunnen maken in het zwart, maar shutters zijn toch geschikter. Gebruik bovendien de onderstaande tips voor een industrieel interieur!

Mix en match

Gebruik een verscheidenheid van alle materialen op een leuke, eclectische manier die past bij je behoeften en stijl. Alle soorten hout, korrels, beitsen en ruw, samen met metalen die er vintage of verweerd uitzien, zoals messing, staal en geborsteld nikkel, zijn de belangrijkste componenten van industrieel ontwerp. Leer en kunststoffen worden ook vaak gebruikt. Mix en match combinaties van complementaire items, zoals een klassieke houten eettafel met stalen stoelen of een zachte leren bank met plastic en metalen zijstoelen.

Blijf neutraal

De industriële stijl van ontwerpen wordt gekenmerkt door neutrale kleuren en je kunt ze ook allemaal in één ruimte combineren. Blijf bij alle tinten en tinten bruin, grijs, wit en zwart. Voeg voor interesse een of twee fellere kleuren toe in de kamer met bijvoorbeeld eenvoudige sierkussens of accessoires. Kunstwerken kunnen ook wat kleur brengen. Blijf bij strakke lijnen en onderscheidende maar eenvoudige items. Industrieel ontwerp gedijt op functie die ook dienst doet als vorm. Dit is dan ook een no-nonsense, schone benadering van decoreren.

Maak de meubels zelf

Voel je niet beperkt tot wat je ziet in high-end winkels of in de schappen van warenhuizen. Er zijn veel stukken in industriële stijl die je voor een fractie van de kosten kunt maken. Niet alleen dat, maar je kunt ze ook aanpassen aan je persoonlijke behoeften. Je zou een salontafel kunnen maken met metalen strips, houten hekpalen en wielen of een bureau van gerecycled of hergebruikt hout en/of pijpen. Of creëer altijd benodigde opbergruimte met een unieke stellingkast.

Ga voor ouderwets

Industrieel design leent zich uitstekend voor vintage elementen. Vind gebruiksvoorwerpen en accessoires om je ontwerp af te ronden. Unieke items die een functioneel doel hebben, zoals weegschaalgewichten, kunnen voor extra interesse worden weergegeven. Misschien val je niet van nature op antieke wieltjes, roestige waaiers, lockers met een hoge patina of draadmanden als luxe stijl, maar voor industrieel design passen ze perfect. Doorzoek rommelmarkten, kringloopwinkels, antiekmarkten en online locaties om geschikte ouderwetse meubels en accessoires te vinden voor in je industriële interieur.

Overdrijf niet

Zelfs in de meest moderne en chique loft in Amsterdam vind je comfortabele meubels, zoals zachte banken, zachte fauteuils of zelfs een klassieke, eigentijdse bijzettafel. Je woonkamer omtoveren tot een magazijn met overal metalen buizen, overal strakke houten oppervlakken en vervaagde bakstenen overal op de muren kan te veel zijn voor de ruimte. Het is gemakkelijk om bij elk ontwerp te ver te gaan dus probeer beetje bij beetje industriële accenten toe te voegen totdat je de gewenste look hebt bereikt in je woning.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *