Fun facts over de gitaar

Fun facts over de gitaar

Een van de meest veelzijdige instrumenten en ook een van de meest bekende: de gitaar. Van het spelen van de gitaar tijdens een kampvuur tot het bewonderen van prachtige gitaarsolo’s tijdens een concert, een gitaar is altijd een goed idee. Daarnaast heeft de gitaar een grote geschiedenis met een aantal leuke feitjes die we je niet willen onthouden! Lees daarom snel verder.

De geschiedenis

De uitvinder van de gitaar kon zelf helemaal geen gitaar spelen. Ja, je leest het echt goed: Leo Fender: de uitvinder van de ‘Telecaster’ en de ‘Stratocaster’ gitaren kon zelf geen gitaar spelen. Leo Fender vond deze gitaren uit in 1950 en 1954. Hij leverde namelijk versterkers aan muzikanten en deze muzikanten klaagden over de werking van elektrische opnemers. Dit resulteerde er in dat meneer Fender vanaf 1944 begon te experimenteren met het bouwen van elektrische gitaren.

Snel, sneller, snelst

Om gitaar te kunnen spelen moet je natuurlijk vliegensvlugge vingers hebben. Maar net zoals met andere dingen geldt ook voor gitaarspelen dat er maar één de snelste kan zijn. In het geval van gitaarspelen is dat de Amerikaan: John Taylor. Zo gaan er verhalen rond dat deze man tot wel 600 beats per minute behaalt. Er zijn helaas geen officiële wedstrijden voor het snel kunnen spelen van gitaar, dus er is geen officieel bewijs van. Tegenwoordig vind je op het internet zelfs filmpjes van mensen die 1300 bpm kunnen spelen.

Luchtgitaar kampioenschappen

Heel veel mensen hebben het wel eens gedaan: helemaal losgaan op een rocknummer en daarbij doen alsof je op een elektrische gitaar speelt. Maar wist je dat hier zelfs kampioenschappen voor bestaan? Al sinds 1996 komen luchtgitaristen van over de hele wereld bij elkaar voor de kampioenschappen en sinds 2008 zijn er ook kampioenschappen in Nederland en België. 

Gitaarspelen is voor iedereen

En? Krijg jij ook al zin om deel te nemen aan de wereldkampioenschappen of zou je liever een internetsensatie worden en zo veel mogelijk beats per minute kunnen spelen? In dat laatste geval is het handig om een van de veel verschillende soorten akoestische gitaren te bemachtigen. Bij MaxiAxi is de keuze reuze en helpen ze je graag je met het vinden van de juiste gitaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *