Zoek je een knus tweepersoonsbed_ Wij helpen je op weg!

Zoek je een knus tweepersoonsbed? Wij helpen je op weg!

Een tweepersoonsbed met de afmetingen van 140cmx200cm. Een fijn tweepersoonsbed dat lekker knus is en je heerlijk tegen elkaar aan kunt slapen, maar ook nog voldoende ruimte hebt om comfortabel te slapen. Bovendien past dit tweepersoonsbed ook in de meeste kleine slaapkamers.Maar hoe maak je nu een keuze binnen al die tweepersoonsbedden? Wij helpen je op weg met het kiezen van een leuk en comfortabel tweepersoonsbed.

Uit welke materialen kun je kiezen?

Het frame van een tweepersoonsbed kan uit één of meerdere materialen bestaan. Van een massief houten tweepersoonsbed, tot een bed met metalen frame of een bed gemaakt van spaanplaat. De goedkoopste bedden zullen voornamelijk uit spaanplaat, welke is afgewerkt met een laagje imitatiehout. Dit wordt ook wel fineer genoemd. Een populaire fineersoort is eikenhout. Een ander veelgebruikt materiaal is MDF. Dit is opgebouwd uit aan elkaar gelijmd houtzaagsel. Dit laat zich zeer makkelijk bewerken en is goedkoop, waardoor het veel wordt toegepast voor hoofdborden met schuine randen of waarin veel details is verwerkt. In bedden die wat duurder zijn vind je ook massief hout terug. Waarbij goedkope bedden ook van massief vuren- of grenenhout kunnen zijn gemaakt. En luxere bedden voorzien zijn van duurdere houtsoorten.

Metalen tweepersoonsbedden geven een heel andere uitstraling mee dan een bed van spaanplaat of hout. De spijlen bij metalen bedden zijn in veel verschillende vormen en motieven te koop.

Er zijn ook bedden met een afwerking van stof of kunstleer. Het gebruik van deze materialen geeft de slaapkamer een extra luxe sfeer mee. Kijk bijvoorbeeld eens hier voor een overzicht van bijna 200 tweepersoonsbedden in verschillende stijlen.

Uit welke materialen kun je kiezen

Stel jullie budget vast

Tweepersoonsbedden kunnen zowel goedkoop als duur zijn. Voor ca. €100 heb je al een tweepersoonsbed, maar de prijzen kunnen gemakkelijk oplopen tot duizenden euro’s. Kijk naar wat jullie willen uitgeven aan een tweepersoonsbed. Houd hierbij rekening mee met hoe lang jullie met het bed willen doen.

Wat voor matras(sen) nodig?

Een geschikt matras hangt af van de manier waarop jullie slapen. Zijn jullie allebei zijslapers? Of slaapt de een als zijslaper en de ander op de buik of rug? Let erop bij het uitkiezen van een geschikt matras, dat het matras voor jullie beide geschikt is voor jullie favoriete slaaphouding. Als dit namelijk niet het geval is, zal er een gebrek aan slaapcomfort optreden. Kies ook voor een matras hardheid waar jullie beide prettig op kunnen slapen. Wanneer er sprake is van een flink gewichtsverschil is tussen jullie, kan het fijner zijn om op twee losse matrassen te slapen. Want het lichaamsgewicht heeft invloed op welke matras sterkte als prettig wordt ervaren. Voor lichte personen ligt een zachter matras heerlijk, waar zwaardere personen hierin teveel zullen wegzakken en juist een onfijne nachtrust ervaren.

Wel of juist niet een boxspring?

Boxsprings staan bekend om het bieden van een hoog slaapcomfort. Boxpsrings zijn opgebouwd uit meerdere matraslagen, met ieder een eigen functie, waardoor je beter zou moeten kunnen slapen. Doordat het matras bestaat uit een matras met een matrastopper, ligt een boxspring doorgaans hoger dan een ander tweepersoonsbed. Een voordeel van een boxspring is dat je de kleuren en het materiaal van de bekleding kunt aanpassen naar wens. Het onderstel van een boxspring gaat zeer lang mee, vaak wel zo’n 25 jaar. Ook zijn de matrassen naar persoonlijke wens af te stemmen. Zo kun je gemakkelijk aanpassingen maken wanneer gewenst. Op zowel een gewoon tweepersoonsbed als boxspring kan lekker worden geslapen. Doorgaans is een boxspring wél net wat luxer en kent het een iets hoger slaapcomfort.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *