Zet je trap in de spotlights

Zet je trap in de spotlights

De trap: je gebruikt hem dagelijks en het is een prominent onderdeel van je huis. Toch is het ook een vaak vergeten onderdeel bij renovaties of herinrichting. Terwijl juist de trap met wat liefde kan uitgroeien van iets wat zich nu eenmaal in je huis bevindt tot datgene wat je hele interieur samenbrengt. Daarom laten we je graag zien hoe je met een gerichte traprenovatie ook jouw trap in de spotlights kunt zetten.

traprenovatie

Mogelijkheden voor traprenovatie

Misschien is je trap gewoon toe aan een flink opknapbeurt. Vind je het tijd voor een andere kleur of ben je het huidige materiaal gewoon zat? Je kunt zelfs je trap letterlijk in de spotlight zetten door een traprenovatie met ledverlichting. Dat is niet alleen trendy maar ook veilig wanneer je ‘s nachts de trap gebruikt. Zo hoef je geen licht aan te doen waar je huisgenoten misschien wakker van worden maar zie je toch heel goed waar jij je voeten neerzet.

Zie je nu meteen als een berg op tegen al het werk dat bij zo’n renovatie komt kijken? Dat is nergens voor nodig. Een traprenovatiespecialist kan je hierbij helpen. Renovatiespecialisten zijn immers razendsnel en ervaren in het renoveren van je trap. Dit kan heel gemakkelijk met het trede-over-trede systeem.Hierbij worden op maat gemaakte treden van het door jou gekozen dessin over de bestaande trap geplaatst. Dat is laagdrempelig en kostenefficiënt.

Welke materialen zijn geschikt voor een traprenovatie?

Voordat je aan de slag gaat met de renovatie van je trap is het belangrijk om te weten of het materiaal van je trap ook geschikt is voor een traprenovatie. De trappen die eenvoudig kunnen worden voorzien van laminaatdelen of houten delen om zo een prachtige veilige, duurzame en onderhoudsvrije trap te creëren zijn: houten, metalen, natuurstenen en betonnen trappen.

De volgende stap: wat kost dat?

Jouw persoonlijke stairway to heaven kan schitterend in je hoofd zitten, als het niet binnen je budget past is het beter om er een realistischer droom op na te houden. De traprenovatieprijs is van diverse factoren afhankelijk. Zoals: welke delen van de trap wil je laten renoveren? Wil je alleen de treden en de stootborden vervangen? Of moet de trap rondom worden bekleed? Welke stijl wil je? Moet de trap ook voorzien worden van led-verlichting, leuning en balustrades?

Je ziet het: je kunt veel kanten op bij de renovatie van je trap en je kunt het zo gek maken als je zelf wilt. Hopelijk heeft dit artikel je op ideeën gebracht en je geholpen om na te denken over de vraag hoe jij ook van jouw trap het hoogtepunt van je interieur kunt maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *