winterjas kapstok.v1

Winterjassen opbergen in de hal, 5 slimme tips!

Niet iedereen is even gezegend met een mooie brede hal, waar alle schoenen, winterjassen en accessoires gestald kunnen worden. Vaak is de hal slechts een smalle en donkere ruimte, waar het zeer moeilijk is om enige sfeer aan te brengen. Meubels kan je al helemaal amper kwijt, waardoor je ook weinig opbergruimte kunt creëren. Nu de winter weer bijna om de hoek komt kijken, weten we hoe belangrijk het is om voldoende opbergruimte te creëren. Het is elk jaar weer een ware crime om alle snowboots, laarzen, winterjassen, handschoenen, sjaals en mutsen op te bergen en dit jaar wil jij het toch anders. In deze blog geven je 5 slimme tips om meer opbergruimte te creëren in de hal, zo kan je eindelijk alle winteritems kwijt!

winterjas ophangen

Maak gebruik van houten kratjes

Opbergsystemen hoeven helemaal niet groot, lomp of duur te zijn. In de hal moet je vaak roeien met de riemen die je hebt. Daarnaast is het wel mogelijk om rekening te houden met de huidige woontrends. Zo verlenen de industriële- en Scandinavische stijl zich perfect voor het gebruik van natuurlijke en zelfgemaakte producten. Dit is niet alleen heel goedkoop, maar geeft je ook de mogelijkheid om zelf de grootte te bepalen. Wat dacht je bijvoorbeeld van oude houten kratjes? Deze nemen niet ontzettend veel ruimte in beslag en kunnen zowel naast- als op elkaar worden gestapeld. Hierdoor bespaar je ruimte, geld en het ziet er ook nog eens ontzettend gaaf uit. Leuk om je schoenen in te plaatsen of om accessoires in te leggen. Dat noemen we pas een win-win situatie!

Opbergzak voor schoenen

Schoenen zijn vaak een doorn in het oog in de hal. In een grote hal kan je gebruik maken van een schoenenrekje, maar dit is soms echt niet mogelijk. In dat geval zwerven de schoenen vaak door het huis of liggen ze in elke hoek van de hal. Dit geeft een rommelige uitstraling en laat de hal nog kleiner ogen. Met een opbergzak is dit probleem verleden tijd. Deze is beschikbaar in alle soorten, kleuren en maten en geeft je hal net dat beetje extra uitstraling. Bovendien bespaar je zo ook nog een heleboel ruimte. Een opbergzak kan je overigens ook voor winterjassen gebruiken, al is de kans dan groter dat de jassen zeer snel gaan kreukelen.

Kledingrek plaatsen

Een oude kledingrek is gauw gekocht. Deze vind je dikwijls bij rommelmarkten of kringloopwinkels en ook online worden ze vaak voor een klein prijsje aangeboden. Deze rekken zijn meestal zeer smal en ogen ook niet zo groot. Hierdoor zien ze er minder grof uit in een smalle en donkere hal. Dat maakt het dan ook de ultieme toevoeging voor elke smalle hal. Bovendien verschaft het je zo de ruimte die je zoekt voor het ophangen van al je winterjassen.

Tip: ook geen ruimte voor een kledingrek? Hang dan zelf een buis tussen twee muren op. Zo gebruik je de gehele ruimte en kan je door middel van kledinghangers elke winterjas kwijt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *