kunststof pallets kopen

Waarom kunststof pallets kopen?

Na hout is kunststof het op één na meest gebruikte materiaal voor de productie van pallets. Vaak wordt de aankoopprijs van plastic pallets genoemd als een belemmering voor adoptie, hoewel er op basis van kosten per rit aanzienlijke besparingen kunnen worden behaald door over te gaan op duurzame plastic pallets, zolang ze maar met succes worden teruggewonnen. De combinatie van een hogere aankoopprijs in combinatie met toeleveringsketens waar het ophalen erg kostbaar of ineffectief is, kan echter een aanzienlijke hindernis vormen voor de implementatie en resulteren in onaantrekkelijk hoge kosten per rit. Wanneer meerdere belanghebbenden betrokken zijn bij een pallettoepassing in de toeleveringsketen, kan het ontwikkelen van een gezamenlijke aanpak van cruciaal belang zijn voor acceptatie.

Ze kunnen worden aangepast

Het gebruik van pallets bij het opslaan, distribueren en vervoeren van goederen is een oplossing die veel wordt gebruikt door bedrijven in alle industriële sectoren. Hoewel het waar is dat houten pallets het meest gevraagd waren sinds het begin van de twintigste eeuw, toen plastic pallets opkwamen, begonnen ze aan populariteit te winnen vanwege de vele voordelen die ze bieden, in vergelijking met andere van ander materiaal. Gezien de vele voordelen van kunststof pallets, samen met het feit dat het, met het gebruik ervan, ook de zorg en bescherming van het milieu ten goede komt en garandeert, wordt het de meest aanbevolen logistieke oplossing voor het opslaan of vervoeren van goederen van welke activiteit dan ook.

Meer ecologisch

Tijdens het vervoer van jouw goederen kan een pallet opzetrand erg handig zijn. Voor meer informatie hiervoer wil ik je graag doorverwijzen naar de volgende link: qpall-kunststof-pallets.nl/categorie/pallet-opzetrand/

De kunststof pallet is gemaakt van 100% gerecyclede materialen en is aan het einde van zijn levensduur 100% recyclebaar. Op deze manier is het een duurzame en respectvolle oplossing voor het milieu, waarbij bomenkap en ontbossing worden vermeden. Het feit dat ze van plastic zijn gemaakt, maakt het schoonmaken snel en gemakkelijk, omdat het zowel water als andere schoonmaakproducten accepteert.  Een ander voordeel van de kunststof pallet is dat je zowel de kleur van het materiaal als logo’s kunt aanpassen, waardoor je de opgeslagen goederen beter kunt lokaliseren en controleren en zelfs verschillende logistieke circuits kunt identificeren. Aangezien het een product is dat geen splinters en deeltjes verspreidt, heeft het geen onderhoud nodig, behalve wassen indien gewenst. Vochtigheid en water hebben er geen invloed op, dus het blijft onveranderlijk in gewicht en afmetingen. Houten pallets met vocht worden echter slechter, zwellen en worden zwaarder. Een van de belangrijkste voordelen is het lichte gewicht, aangezien een plastic pallet minder weegt dan een houten pallet, zelfs met vergelijkbare kenmerken, waardoor het ergonomisch en gemakkelijker te manipuleren is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *