rolgordijn

De grootste voordelen van rolgordijnen

Rolgordijnen; je hebt er vast wel eens van gehoord, maar wat zijn dit eigenlijk voor soort gordijnen? En wat zijn de grootste voordelen? Een rolgordijn is eigenlijk een gewoon gordijn dat je kunt oprollen. Rolgordijnen zijn voorzien van een touw of koord waarmee je het gordijn kan laten zakken of omhoog kan trekken. Zo kan je gemakkelijk snel de hoogte van het gordijn bepalen en spelen met lichtinval in de kamer. Dit zijn al twee grote voordelen om te kiezen voor deze gordijnen, maar hieronder hebben we nog meer voordelen voor je op een rijtje gezet.

Overtuigd na het lezen van dit artikel? Direct nieuwe rolgordijnen kopen kan gemakkelijk, snel en voordelig in de webshop van de Gamma.

Kiezen voor rolgordijnen

Een goede reden om te kiezen voor rolgordijnen is de lage prijs. Over het algemeen zijn rolgordijnen namelijk budgetvriendelijker dan gewone gordijnen. Nog een reden waarvoor veel mensen kiezen voor dit type gordijnen is dat ze warmtewerend werken tijdens de zomer. De gordijnen zorgen ervoor dat er tot 68% van de warmte van de zon wordt gereflecteerd. Dit is wel afhankelijk van het type rolgordijnen, maar je kan je voorstellen dat dit in temperatuur veel kan schelen tijdens warme zomermaanden.

Rolgordijnen hebben niet alleen praktische voordelen. Ze staan ook erg stijlvol en mooi in je interieur. Rolgordijnen zorgen voor extra sfeer, daarnaast kan je zelf de lichtinval aanpassen naar wens. Bij het kiezen van de juiste gordijnen heb je keuze uit transparante, compleet verduisterende en iets daartussenin. Verduisterende rolgordijnen worden veelal gekozen voor op de slaapkamer. Ze werken namelijk erg verduisterend ten opzichte van andere type gordijnen. Ook het monteren is erg gemakkelijk.

De grootste voordelen op een rijtje

Bij het kopen van rolgordijnen heb je meestal de keuze uit twee types, namelijk: lichtdoorlatend of verduisterende gordijnen. Vanzelfsprekend werken verduisterende gordijnen lichtwerend. Terwijl je met lichtdoorlatende gordijnen een gefilterde lichtinval kan creëren. Daarnaast hebben rolgordijnen de volgende voordelen:

  • Deze raamdecoratie is dankzij de stijlvolle uitstraling een mooie en sfeervolle toevoeging aan je interieur. Je hebt keuze uit diverse kleuren en dessins, waardoor er altijd wel een stof te vinden is dat past bij jouw interieur.
  • Goede isolatie. In de winter houden rolgordijnen kou buiten en in de zomer de warmte buiten. Dat scheelt warmte in huis en bespaart in de winter op energiekosten!
  • Rolgordijnen bieden de privacy die je wenste. Behoefte aan meer privacy? Dan kan je zelf de hoogte van de gordijnen afstellen, waardoor je zelf bepaalt in hoeverre buitenstaanders door het raam naar binnen kunnen kijken.
  • Gemakkelijk in gebruik. Door aan het koord of touw te trekken kan je eenvoudig de hoogte van het gordijn nauwkeurig bepalen.

rolgordijn

Wanneer kiezen voor een verduisterend rolgordijn?

Rolgordijnen met een verduisterend effect zijn natuurlijk ideaal voor op de slaapkamer of een andere ruimte waar je geen lichtinval wil hebben. Naast het verduisterende effect zijn deze gordijnen ook meer isolerend dan de lichtdoorlatende types. Wil je de warmte van de zon tegenhouden door middel van een rolgordijn? Kies dan voor een lichte kleur. Een lichte kleur weerkaatst namelijk het zonlicht en daarmee ook de warmte

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *