gashaard

Verrijk je interieur met een gashaard

Wellicht heb je al veel gehoord over de voordelen van een gashaard. Je bent je al maandenlang aan het oriënteren voor het aanschaffen van een haard en wordt regelmatig overweldigd door het grote aanbod. Er is immers ook ontzettend veel keus in gashaarden, zo heb je vrijstaande gashaarden, inzetgashaarden, gevelgashaarden en inbouwgashaarden. Hierdoor is er eigenlijk voor ieder wel wat wils te vinden. Door deze enorme keuze is er altijd wel een gashaard die bij jouw interieur past. Ben je nog niet bekend met de voordelen van elk type gashaard? Speciaal voor jullie hebben wij de voordelen nog een keer op een rijtje gezet, zodat dit de uiteindelijke keuze hopelijk een beetje gemakkelijker maakt!

Voordelen van elk type gashaard

Laten we eerst de voordelen van elk type gashaard onder de loep nemen.

  • Een vrijstaande gashaard: deze gashaard heeft als voordeel dat het een ruimtelijk effect geeft. Dit komt omdat de vloer vrij blijft. Een populaire merk is Dru Gashaard. Een ander voordeel is dat de vrijstaande gashaard gemakkelijker vervangbaar is voor nieuwe gashaard.

vrijstaande gashaard

  • Inbouwgashaard: de inbouwgashaard wordt vooral geroemd om zijn strakke afwerking. Doordat deze binnen het interieur verwerkt wordt, zal hij direct een groot onderdeel uit maken van de woning. Voor mensen met moderne en strakke interieurs is de inbouwgashaard de perfecte oplossing. Deze vloeit mee met de strakke afwerking van hun gehele interieur.

Inbouwgashaard

  • Vrijhangende gashaard: deze gashaard wordt vaak ingezet in kleine ruimtes, omdat deze meer ruimtelijk effect creëert. De vloer blijft vrij, waardoor de gashaard niet zo kolossaal lijkt. Dat oogt veel fijner in een kleinere woning.

vrijhangende gashaard

Waarom kiezen voor een gashaard?

Een gashaard kent talloze voordelen en wordt als verrijking van het interieur gezien. De Dru Maestro heeft dit gevoel alleen nog maar versterkt, doordat het vuur vrijwel niet te onderscheiden valt van een echt houtvuur. Hierdoor geniet je van de sfeer en het gevoel van een echte open haard, maar ook van de talloze voordelen van een gashaard. De techniek staat niet stil en dat merk je. Waar voorheen gashaarden vooral als ‘nep’ werden beschouwd en de meeste mensen niet gecharmeerd waren van het houtvuur, lijkt deze tegenwoordig steeds meer op echt houtvuur. Bovendien is een gashaard veel makkelijker te onderhouden. Je hoeft niet continue te slepen met brandhout om de haard te laten branden en het aansteken van het vuur is veel gemakkelijker bij een gashaard. Deze gebruiksvriendelijkheid is ook enorm prettig als je naar bed wilt, boodschappen gaat doen of een tijdje de ruimte moet verlaten. Je zet de haard gemakkelijk met een afstandsbediening uit, terwijl je bij een open haard eerst moet wachten tot het vuur gedoofd is. Gemak dient de mens, nietwaar?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *