tafelzeil doorzichtig

Tafelzeil voor het beschermen van jouw tafel

Misschien herken jij jezelf hier ook wel in. Je hebt net een mooie eetkamertafel aangeschaft, je nodigt vrienden en familie uit voor een hapje en een drankje. En als na afloop iedereen naar huis is en jij de tafel afruimt ontdek je dat het hele tafelblad vol met vlekken zit. Met een gelakt blad is dat geen enkel probleem; even een doekje er over en klaar! Maar bij een onbehandelde houten tafel gaat die vlieger niet op. De kruimeltjes chips die op tafel liggen laten donkere vet vlekken achter op het tafelblad en de mensen die iets met hun drank hebben gemorst, laten zichtbare kringen na. Die dure en mooi ogende tafel is in één klap al haar charme kwijt…

Had dit voorkomen kunnen worden? Ja dat had zeker gekund! Niet zo zeer met een tafelkleed, maar een tafelzeil zou een goede oplossing kunnen zijn. Tafelzeil heeft namelijk een pvc bovenlaagje dat waterdicht is. Een glas drinken dat om gaat wordt op deze manier opgevangen en bereikt het tafelblad niet. Datzelfde geld voor het knoeien van chips, koekjes en andere lekkernijen. Je zou tafelzeil dan ook wel een goede tafelbeschermer kunnen noemen. Het beschermt de tafel niet alleen tijdens het eten, maar bijvoorbeeld ook als kinderen gezellig aan tafel aan het knutselen zijn. Een schaar die per ongeluk in het zeil prikt of een dikke watervaste viltstift die door het tekenpapiertje drukt en inkt achterlaat is niet leuk. Maar veel minder erg dan dat het je tafel zelf aantast.

Nooit meer kringen op jouw houten tafel

Reden dus om allemaal massaal aan de tafelzeilen te gaan! En waarom ook niet? De tijd dat zo’n plastic kleed als zijnde ‘fout’ werd gezien is voorbij. Tafelzeil is hip en misschien wel meer dan ooit! Online vind je diverse webshops die zeil aanbieden. Wij zelf namen een kijkje op Hiptafelzeil en lieten ons aangenaam verrassen. Had je een jaar of tien geleden keuze uit een tiental patronen met ruitjes en rondjes, vandaag de dag kun je kiezen uit wel meer dan 300 verschillende dessins bestaande uit bloemen patronen, exotische palmbladeren, buitenlandse tegeltjes, vogel printjes en vintage ontwerpen. Blij verrast waren we ook toen we lazen dat je bestelling gewoon op maat kon worden geleverd. Het enige wat je dus even moet doen is je tafel opmeten, een leuk tafelzeil uitzoeken en bestellen.

Wil je je tafelblad tijdens bezoek wél beschermen tegen krassen en vlekken, maar vind je het zonde om de sfeer die de tafel ademt, als het ware te verstoppen onder een tafelkleed? Dan bestaat er ook nog de mogelijkheid om een doorzichtig tafelzeil te kiezen. We zagen deze in twee varianten; de één ongeveer net zo dik als een gewoon tafelzeil. Deze valt heel mooi en soepel om het blad heen. En de tweede; een veel dikkere variant welke je op exact dezelfde maat als je tafelblad kunt maken. (deze zie je ook vaak bij Turkse en Syrische restaurantjes op tafel liggen). Er zijn dus volop mogelijkheden om tafels leuk aan te kleden en ze op een sfeervolle manier te beschermen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *