PU gietvloer versus linoleum vloer-

PU gietvloer versus linoleum vloer: de verschillen op een rijtje!

Tegenwoordig is het aantal mogelijke vloerbedekkingen in ons land ontzettend divers. Er is enorm veel keus. Misschien wel té veel. Want je ziet al snel door de bomen het bos niet meer. Waar kies je voor? Wat is de beste keuze? En waarom?

De meeste mensen stellen tegenwoordig dezelfde soort eisen aan een vloer. De belangrijkste eigenschap van een vloer moet toch wel duurzaamheid zijn. Op het gebied van duurzaamheid zijn er echter verschillende vloeren die goed scoren. De meest voor de hand liggende en tevens meest gekozen vloeren zijn de polyurethaan gietvloer (PU gietvloer) en de linoleum vloer. Maar als beide vloeren goed uit de test zijn gekomen, waar kies je dan voor? In dit artikel zetten we de verschillen op een rijtje en hopen we je te helpen bij het maken van de juiste keuze.

Voordelen van een PU gietvloer

Laten we beginnen met de enorme voordelen van een PU gietvloer. Deze vloer is de afgelopen jaren steeds populairder geworden. En dat is zeker niet zonder reden. De meeste mensen zijn overtuigd van de kwaliteit van een PU gietvloer en zouden deze het liefst in hun gehele woning gebruiken. Benieuwd naar de voordelen? Wij zetten ze kort op een rijtje:

  • Het uiterlijk van een PU gietvloer is het beste te omschrijven als modern en strak. Dit betekent echter niet dat het niet bij elk interieur past. Zelfs in een landelijk of klassiek interieur kan een gietvloer de hoofdrol spelen. Dit komt met name doordat de vloer geheel naar eigen wens samengesteld kan worden. Hierdoor kies je de uitstraling die bij jouw wensen en de woning past.
  • Een enorm voordeel van een gietvloer ten opzichte van een linoleum vloer is dat deze veel beter bestand is tegen vocht. Hierdoor is het geen enkel probleem wanneer je de gietvloer in jouw gehele woning wilt laten leggen. Zelfs in de badkamer of het toilet zal deze in uitstekende conditie blijven. Een gietvloer is dan ook een uitstekende keuze voor mensen die houden van eenheid in huis en overal van dezelfde vloer gebruik willen maken.
  • Bij een linoleum vloer kunnen er altijd naden ontstaan. Hoewel dit zoveel mogelijk wordt afgewerkt, kan dit er alsnog voor zorgen dat er vuil en stof achterblijft. Bij een PU gietvloer is dit niet het geval. Deze vloeren kunnen geheel naadloos worden gelegd. Dat is niet alleen veel hygiënischer, maar zorgt er ook nog eens voor dat de vloer veel gemakkelijker schoon te houden is.

Voordelen van een PU gietvloer

Waarom kiezen voor een linoleum vloer?

Zoals je kunt lezen heeft een PU gietvloer enkele grote voordelen ten opzichte van een linoleum vloer. Dit betekent echter niet dat een gietvloer ook direct beter is. Beide vloeren zijn kwalitatief heel sterk en beschikken over ontzettend veel voordelen. Het hangt echter volledig aan jouw eigen persoonlijke wensen af welke voordelen het zwaarst wegen. Een linoleum vloer kopen is immers niet voor niets zo populair. Ook deze vloer heeft ontzettend veel voordelen. We nemen je kort mee!

Linoleum is een heel stil product. Dit betekent dat het geluidswerend is. Dat is een prettig idee in drukke gezinnen. Wanneer jullie uitgeblust op de bank ploffen, heb je geen last van drukke kinderen die boven vrolijk rondrennen. Daarnaast scoort linoleum ook nog eens heel goed op het gebied van duurzaamheid. De productie van deze vloer heeft weinig impact op het milieu en de vloer gaat ook nog eens ontzettend lang mee. Daarnaast is het een brandwerend product, waardoor het ook nog eens veel veiliger is in gebruik. Mocht er onverhoopt ooit toch een woningbrand uitbreken, dan is de kans groot dat deze snel zal doven. Een veilig gevoel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *