Op zoek naar raamdecoratie voor je woonkamer?

Op zoek naar raamdecoratie voor je woonkamer?

Heb je onlangs een woning aangeschaft en zit je nu midden in het verbouwproces? Dan heb je waarschijnlijk ontzettend veel aan je hoofd momenteel. Er dienen dan ook een heleboel keuzes gemaakt te worden bij het verbouwen en uiteindelijk inrichten van je nieuwe stulpje. Van de vloer in de keuken tot de kleur muur in de woonkamer, en van het badkamermeubel in de badkamer tot de terrastegels in je achtertuin. Er zijn ontzettend veel knopen die je moet doorhakken. Zo ook de keuze voor raamdecoratie voor je woonkamer. Er zijn verschillende opties op het gebied van raamdecoratie voor de woonkamer. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen uit jaloezieën, gordijnen en vouwgordijnen. Laten we eens kijken wat de kenmerken en voordelen van deze types raamdecoratie zoal zijn.

Optie 1: Jaloezieën

Een veelvoorkomende vorm van raamdecoratie in de woonkamer zijn jaloezieën. Jaloezieën bestaan uit dunne, horizontale latjes die je in verschillende standen kunt zetten. Zo kun je jaloezieën bijvoorbeeld volledig omhoog of juist naar beneden laten. Bovendien kun je de lichtinval zelf reguleren door de lamellen meer of juist minder schuin te zetten. Daarnaast is dit type raamdecoratie zeer eenvoudig schoon te houden. Zo kun je ze eenvoudig en snel met een plumeau stofvrij maken. Absoluut een pluspunt wanneer je last hebt van een stofallergie. Wist je al dat jaloezieën er in alle soorten en maten zijn? Zo zit er altijd wel iets bij dat perfect aansluit bij jouw woonkamer. Zo kun je kiezen tussen hout en aluminium. Ook worden ze in veel verschillende maten geleverd, zoals 16, 25 en 50mm. Dankzij deze grote variëteit zijn jaloezieën dan ook niet voor niets in veel verschillende interieurs toepasbaar.

Jaloezieën woonkamer

Optie 2: Gordijnen

Ben je niet helemaal overtuigd van de voordelen van jaloezieën? Of ben je op zoek naar iets dat meer sfeer en warmte met zich meebrengt? Wat dacht je dan van gordijnen? Gordijnen zie je tegenwoordig nog steeds heel vaak terug in woonkamers. Het zijn dan ook echte sfeermakers en daarnaast zijn ze ook nog eens heel functioneel in je interieur. Bovendien heb je ook een ruime keuze aan gordijnen. Ze zijn er in alle soorten, maten, stoffen, dessins en kleuren. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor gordijnen met een enkele plooi, voor een mooie strakke basis. Of ga voor de dubbele plooi, welke een royale look geeft. Wil je juiste een stoer of landelijke look bereiken? Dan is de ingeslagen ring de beste optie. Zo zie je maar: je zult altijd gordijnen vinden die hélemaal aansluiten bij jouw woonkamer.

gordijnen woonkamer

Optie 3: Vouwgordijnen

Een laatste optie die alsmaar in populariteit toeneemt zijn vouwgordijnen. Met name in moderne woonkamers zie je ze veel terug. Ook voor vouwgordijnen geldt dat ze in vele verschillende soorten, stoffen, patronen en kleuren verkrijgbaar zijn. Wanneer je voor een moderne inrichting gaat, zijn er bijvoorbeeld strakke vouwgordijnen. Liever een klassieke inrichting? Dan zijn er de wat lossere vouwgordijnen die een klassieke look bieden. Vouwgordijnen kun je helemaal naar wens en op maat gemaakt laten ontwerpen. Zo passen ze altijd in jouw interieur. Bovendien bieden ze naast sfeer ook de nodige privacy. Vouwgordijnen zijn namelijk dikker dan rolgordijnen of normale gordijnen, waardoor voorbijgangers moeilijker naar binnen kunnen gluren.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *