aanhanger meubelen

Meubels veilig vervoeren met aanhanger? Dat doe je zo!

De aanschaf van nieuwe of tweedehands meubels is altijd ontzettend spannend. Je kan niet wachten tot je eindelijk je nieuwe meubels in huis hebt staan, maar er is vaak wel één probleem: het vervoer. Bij veel winkels is het mogelijk om de meubels thuis te laten bezorgen, maar dit levert wel weer onnodig extra kosten op als je zelf over een aanhanger beschikt. Toch twijfelen de meeste mensen wel over het vervoeren van nieuwe of tweedehands meubels met hun eigen wagen. Ze zijn ontzettend bang dat er onderweg iets gebeurd of dat de meubels beschadigd raken tijdens het vervoer. In deze blog geven we je tips voor het veilig vervoeren van meubels met een aanhanger. Dat scheelt je een hoop kosten en een heleboel stress!

Maak gebruik van een aanhanger bodemplaat

Als je zelf een aanhanger in je bezit hebt, zal je deze waarschijnlijk voor zeer diverse klussen gebruiken. Je weet zelf dan ook maar al te goed dat de ondergrond van de aanhanger best wel ruw kan zijn en dat overgebleven onderdelen, schroefjes, planten, etc. eventuele meubels kunnen beschadigen. Wij raden dan ook aan om voor het vervoer van meubels eerst een aanhanger bodemplaat neer te leggen. De beste keuze hiervoor is betonplex. Betonplex anti slip is een platenmateriaal dat karakteristiek is voor de bouw, maar ook vaak gebruikt wordt voor alledaags gebruik. Deze platen worden gekenmerkt door een speciale epoxylaag. Epoxy zorgt ervoor dat de ondergrond waterbestendig is en is daarmee ook de ideale keuze voor in de aanhangwagen. Daarnaast zorgt de anti slip laag ervoor dat de meubels niet gemakkelijk kunnen verschuiven en daardoor minder snel zullen beschadigen.anti slip aanhanger

De aanhangwagen beladen

 

Als je met een aanhangwagen de weg op wilt, is het van essentieel belang dat deze op de juiste manier wordt geladen. Dit moet conform de veiligheidsmaatregelen van de Nederlandse wet zijn. Bij het inladen van meubels is het al helemaal belangrijk dat je goed op de gewichtsverdeling en de verbindingen let. Het kan immers heel gevaarlijk zijn als meubels gaan schuiven en losraken van de aanhangwagen, met een anti slip plaat van dehoutgroothandel.nl kan je dit al grotendeels voorkomen, maar dit geldt uiteraard niet voor elke situatie. Ook een aanhangwagen die kantelt is een gevaar op de weg. Maak gebruik van de volgende tips bij het inladen van de meubels in je aanhangwagen en bekijk of alles klopt voordat je de weg op gaat:

 

  • Let op de kogeldruk: met de kogeldruk bedoelen we het gewicht dat de aanhangwagen mag overbrengen op een rijdend voertuig. Dit gewicht mag nooit overschreden worden! Weet je niet zeker of de kogeldruk al bereikt is? Maak dan gebruik van eenvoudige weegschaal en laat de trekkop hierop rusten.
  • Bij een slechte verdeling van het gewicht, kunnen er gevaarlijke verkeerssituaties optreden. Bij een te lichte kogeldruk is het mogelijk dat achterkant van de aanhangwagen lichtjes wordt gelift tijdens het rijden, dit is een erg ongemakkelijke ervaring tijdens het besturen van een rijdend voertuig. Als de kogeldruk juist te hoog is aan de voorkant van de wagen, zal de aanhangwagen omlaag- en de auto omhoog geduwd worden. Dit maakt de besturing van de auto enorm lastig. Probeer deze situaties dan ook altijd te voorkomen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *