gietvloer

Een gietvloer, de perfecte basis voor jouw meubelen

Het naadloze oppervlak van een gietvloer biedt je een strakke en luxe uitstraling. Die eenvoud vormt de perfecte basis voor vrijwel iedere stijl van inrichten. Er is veel keuze in kleur en uitvoering om je meubels het best tot hun recht te laten komen.

Het prijskaartje

De kosten voor het plaatsen liggen in de meeste gevallen lager dan die van andere vloeren. Het materiaal dat gebruikt wordt heeft een hoge vloeistofdichtheid en wordt bij het gieten vanzelf egaal. Wat het plaatsen van de vloer je uiteindelijk kost wordt bepaald door de oppervlakte, de aanwezige ondervloer en eventuele zaken die de plaatsing moeilijk kunnen maken.

Onderhoudsvriendelijk en hygiënisch

Een gietvloer heeft naast de schoonheid ook andere voordelen. Vuil en stof hechten niet makkelijk aan het oppervlak en hierdoor is de vloer is makkelijk schoon te houden. Deze vloeren zijn een uitkomst voor mensen met een allergie voor huisstofmijt.

Epoxy gietvloeren

Epoxy is ontwikkeld voor gebruik in de industrie en is daarom bestand tegen zware druk en de inwerking van chemische producten. Het materiaal is ongevoelig voor vlekken. De hardheid van het materiaal maakt de vloer echter krasgevoelig en door werking van de ondervloer kan de vloer scheuren. Je kunt een epoxyvloer laten uitvoeren in hoogglans en over het algemeen is deze vloer goedkoper dan andere gietvloeren.

Polyurethaan vloeren

De polyurethaan- of PU-vloer is zeer geschikt voor toepassingen in woningen. Omdat de vloer warmte geleid is deze heel geschikt voor vloerverwarming en voelt ze fijn onder je blote voeten. De vloer is niet helemaal krasvast, de kwaliteit van het polyurethaan, de kleur en de afwerking van de vloer hebben invloed op het ontstaan van krassen. Deze vloer is verkrijgbaar in vele kleuren en geschikt als renovatievloer.

Cementvloeren

Een cementvloer heeft een meer natuurlijke en warme sfeer dan de andere soorten gietvloer. Door de kleurensamenstelling en structuur van het materiaal zijn eventuele krassen minder zichtbaar. Een cementvloer is niet helemaal vloeistofdicht waardoor deze iets minder bestand is tegen vlekken dan de andere twee gietvloeren.

Welke gietvloer past bij jou en je woning?

Er is nogal wat keuze in gietvloeren, laat je daarom goed informeren door een professional voordat je een keuze maakt. Hou rekening met je budget en de eisen die gesteld worden aan de vloer. Voor goed advies, goede service én een prachtig en uniek eindresultaat, is Van Hollandse Bodem absoluut een aanrader.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *