multiplex platen

Met multiplex platen oersterke meubels met een natuurlijke uitstraling maken

Ben je van plan om een mooie boekenkast, kledingkast of televisiemeubel te maken? Wil je een stevig bureau of werktafel creëren of zijn de keukendeurtjes aan vervanging toe? Deze en andere toepassingen zijn uitstekend te vervaardigen van multiplex. Dit plaatmateriaal heeft diverse voordelige eigenschappen. Het is bijvoorbeeld eenvoudig te bewerken en op maat te zagen. Het oppervlak ziet eruit alsof het uit één stuk hout is gemaakt en het is licht in gewicht. Daarnaast kan het bijna niet kromtrekken. Wil je hier ook mee aan de slag? Bij Houthandelonline vind je een gevarieerd en betaalbaar assortiment waar online multiplex bestellen snel en eenvoudig in z’n werk gaat.

Dunne lagen houtfineer

Multiplex platen bestaan uit meerdere stukken massief hout gemaakt van dunne lagen houtfineer. Deze worden kruislings op elkaar verlijmd en tot een plaat geperst. Daardoor heeft multiplex diverse unieke eigenschappen. Net als massief hout heeft het materiaal een natuurlijke uitstraling. Maar waar dat onder invloed van vocht en wisselende temperaturen kan gaan werken, doet multiplex dat nauwelijks. Daarnaast is het veel vlakker dan platen van massief hout, waardoor het eenvoudig strak is af te werken. Multiplex is verkrijgbaar in veel verschillende varianten, gemaakt van uiteenlopende houtsoorten.

Sterk materiaal

Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor berken multiplex. Dit is een van de meest gebruikte varianten en dat is niet zonder reden. Het is sterk en heeft een fraaie uitstraling. De fineerlagen van berken multiplex zijn zeer dun en daarom kunnen er in een plaat veel lagen worden verwerkt. Daardoor is het plaatmateriaal behoorlijk sterk en zal het zelfs onder hoge druk niet buigen. Tevens kun je het goed gebruiken bij het maken van meubels en andere interieurprojecten, die een relatief zware belasting moeten verdragen. Bovendien kun je multiplex van berkenhout ook toepassen in vochtige ruimtes, op voorwaarde dat je het op de juiste manier behandelt. Dat kan onder andere door het te lakken, beitsen of schilderen. Daarmee zorg je natuurlijk meteen voor een mooie afwerking.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *