Jouw zomeravonden oprekken? Dat doe je zo!

Jouw zomeravonden oprekken? Dat doe je zo!

We kennen eigenlijk niemand die een echte hekel heeft aan de lange, warme zomeravonden. Midden in je vakantie, of misschien wel in je welverdiende weekend, zit je onder je afdak, in je tuin of misschien zelfs op je balkon te kijken hoe het zonlicht van deze warme dag er langzaam vandoor gaat. Een nadeel op dit soort momenten is dat het dan betrekkelijk snel afkoelt. Maar het was toch nog helemaal geen tijd voor jou om te stoppen met het genieten van jouw welverdiende, lange zomeravond? Hier hebben wij de oplossing voor. Lees gauw verder en ontdek hoe jij jouw zomeravonden zo lang mogelijk kunt oprekken!

Temperatuur

Zoals al even in de inleiding benoemd, is de temperatuur eigenlijk de belangrijkste factor voor een lange, warme zomeravond. Als jij het al snel koud krijgt, is de kans groot dat je binnen no time naar binnen bent verdwenen en dat is toch echt wel zonde van het moment. Je kunt het dalen van jouw lichaamstemperatuur op verschillende manieren tegengaan:

Verwarming:

Allereerst is er meteen de makkelijkste oplossing. Zorg voor een verwarming. Een echte aanrader zou een buitenkachel zijn. Deze zien er prachtig uit, zorgen voor een leuk, relaxed sfeertje en houden jou hiernaast ook de hele avond warm: dat is tenslotte waar het allemaal om draait.

Dekens:

Ook bestaat natuurlijk de mogelijkheid om je wat warm te houden door middel van dekens. Probeer ergens een mooie, lekkere fleecedeken te scoren en kruip hieronder wanneer het laatste zonlicht van de lange zomerdag is verdwenen. Uit ervaring blijkt trouwens wel dat wanneer jij het eenmaal koud hebt, dit niet echt meer is op te lossen met een fleecedekentje. Hiervoor raden we je echt aan om gebruik te maken van grover geschut zoals een buitenkachel.

Kleding:

Tot slot speelt kleding een grote rol in het tegengaan van de daling van jouw lichaamstemperatuur. Als jij je goed warm aankleed, hoef je je op een echte zomeravond eigenlijk geen zorgen te maken dat jij het koud krijgt. Werk hiernaast in laagjes. Mocht je het warm hebben, doe dan je trui uit en ga in je T-shirt zitten. Mocht het extreem koud worden, doe dan je trui aan en doe er eventueel een jas overheen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *