Industrieel interieur

Industrieel interieur

Een industrieel interieur heeft het grote voordeel van groots een klassevol over te komen. Maar er zit ook een nadeel aan verbonden. De ruimtes in je loft zijn groot en soms weet je niet goed hoe je het gezellig kunt maken. Enerzijds wil je de look van je industrieel pand behouden, anderzijds wil je het er knus maken. Wij hebben voor jou een aantal oplossingen bij elkaar gezocht.

Kies de juiste verlichting

De inrichting van je woning is pas af met de juiste verlichting. In je industrieel pand mag je verlichting best stoer en robuust ogen. Zolang het maar aangenaam en gezellig licht uitstraalt, blijft de sfeer intiem, zelfs in je grote kamers. Op websites zoals industrielelampen.net vind je prachtige industriële verlichting. Je hebt keuze tussen heel fijn en toch stoer, of stoer en robuust. Bekijk ook goed de materialen en kleuren die in je loft zijn gebruikt. Laat je verlichting hierop aansluiten. Er bestaat industriële verlichting in hout, metaal, glas of zelfs beton. Kies je voor een matte finish zoals roestig of mat grijs? Of kies je voor een glimmende maar toch doorleefde messing afwerking? Kies al je verlichtingspunten in dezelfde stijl en uitvoering: wand-, vloer-, hang- en tafellampen.

Te grote ruimtes? Verdeel ze!

Ondanks je gezellige verlichting kunnen je ruimtes nog te groot lijken. In dat geval kun je bijvoorbeeld tussen twee ruimtes een grote glazen wand met zwart metalen frame plaatsen. Dit zien we vaak tussen de slaapkamer en de badkamer of tussen het woongedeelte en de keuken. Maar misschien is je woning daarvoor niet echt geschikt of vind je het een té ingrijpende verbouwing? In dat geval kun je kiezen voor een industriële roomdivider. Deze soort van open rekken geven de grens aan tussen twee woongedeeltes: zithoek en eethoek bijvoorbeeld of keuken en woonkamer. Er bestaan roomdividers die van de vloer tot het plafond reiken. Of je kiest voor een lagere roomdivider. De keuze is groot. Er bestaan roomdividers met onderaan een gesloten kastje of volledig open. De opstelling van de ligplanken varieert en de materialen kies je ook zelf: hout of metaal bijvoorbeeld. Het is alvast een perfecte oplossing om je kamer in te delen: de lichtinval blijft behouden maar je kamer wordt een stuk gezelliger.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *