donkere meubels woonkamer

Donkere kleuren in je woonkamer

Meestal kiezen we lichte kleuren voor onze woonkamer. Wit, crème lichtgrijs of taupe. Maar wist je dat donkere kleuren juist een hele stijlvolle uitstraling hebben? Zeker het proberen eens waard dus.

Stijlvol en warmte

Door in de woonkamer donkere kleuren te gebruiken creëer je in een handomdraai een luxe en warme uitstraling. Kijk maar eens naar een hotelkamer of restaurant ingericht met zwart. Misschien wat gedurfd maar met de juiste accessoires geeft het een zeer luxe uitstraling. Zeker wanneer dit gecombineerd word met kroonluchters en kandelaars in goudkleur.

Donkere muren voor extra sfeer

Kijken we op internet, dan zien we donkere wanden steeds populairder worden. Kleuren als bordeaux rood, smaragd groen donkergrijs en zwart worden steeds vaker gekozen als muurverf. In de avond met kaarslicht geven deze kleur een zeer romantische sfeer.
Rood geeft op zichzelf altijd al een romantisch gevoel. Zeker wanneer je hier samen werkt met zwarte accessoires. Smaragd groen doet ondanks zijn donkere kleur, toch denken aan de natuur en is dus een zeer rustgevende kleur voor op de wand. Maar ook het zwarte en grijs zien we steeds meer terug komen in ons interieur. Zeker voor de ruimtes die een luxe uitstraling mogen hebben. Vind je een hele kamer in het zwart toch wat te donker, schilder dan 1 muur zwart en combineer de rest met een lichtere kleur. Juist het contrast tussen de twee kleuren is erg leuk.

Donkere meubels

We kunnen natuurlijk de wanden donker schilderen maar als je dit toch iets te veel van het goede vind kan je er ook voor kiezen om donkere meubels te nemen. Niet meteen zo heftig en toch het zelfde effect. Buiten dat om, is zwart en grijs een vrij neutrale kleur dat je kunt combineren met allerlei andere kleuren die je door kunt voeren in je accessoires. Zo kun je met alleen de verandering van een paar kussentjes, fotolijstjes en kaarsen al meteen weer een hele andere woonkamer creëren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *