tasen kast

Handige manieren om je tassen op te bergen

Tassen zijn handig om je dagelijkse benodigdheden in op te bergen en mee te nemen, maar waar laat je deze tassen als je ze even niet nodig hebt? De meeste mensen (vooral vrouwen) hebben meer dan een tas, dus een goed opbergsysteem voor tassen is dan eigenlijk wel handig. Kun jij ook wel wat tips gebruiken? In dit artikel laten we je zien hoe je je tassen op verschillende manieren kunt opbergen.

Tassen ophangen

Een handige manier om je tassen op te bergen, is door ze op te hangen aan haakjes. Je kunt dus bijvoorbeeld een extra kapstok voor je tassen gebruiken of een aantal extra garderobe-haakjes aan de muur bevestigen. Je kunt de tassen dan in de gang ophangen, maar aan de slaapkamermuur of -deur is ook een optie. Je kunt zelfs douchegordijn-haakjes gebruiken om je tassen op te hangen in je kast! Het voordeel van tassen ophangen is dat de tassen dan altijd binnen handbereik zijn en de manier van opbergen meestal niet veel plek in beslag neemt.

Plastic opbergboxen

Een andere makkelijke manier om tassen netjes op te ruimen, is door deze in (plastic) opbergboxen te doen. Deze boxen zijn op veel plekken te verkrijgen (woonwinkels, HEMA, Action…) en je kunt vaak kiezen uit verschillende formaten. De opbergboxen kunnen dan makkelijk onder je bed gestopt worden of op zolder. Deze manier van opbergen werkt goed als je je tassen op seizoen indeelt, dus bijvoorbeeld een box met zomertassen en een box met wintertassen. De box met wintertassen kun je in de zomer op zolder leggen, terwijl je zomertassen gewoon aan je kapstok hangen om gebruikt te worden (en andersom natuurlijk).

Tassen uitstallen op planken

Heb je een aantal mooie tassen die wel gezien mogen worden? Dan is het ook een leuk idee om ze uit te stallen op een plank aan de muur! Als je in de gang bijvoorbeeld nog ruimte over hebt, dan kun je hier best een plank aan de muur bevestigen en daar je tassen op leggen. Of misschien in je slaapkamer, zodat je er altijd naar kunt kijken voordat je wegdroomt. Het is misschien niet de meest praktische manier van tassen opbergen, maar sommige handtassen verdienen gewoon een mooi plekje toch?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *