stylen van een woning

‘Fouten’ die je juist wél mag maken tijdens het stylen van een woning

Een interieur stylen. De één vindt het heerlijk en de ander laat het liever aan iemand anders over. Ondanks de verschillen in meningen houden de meeste mensen zich wel aan een aantal niet voorgeschreven ‘regels’. Fout! Het is juist de bedoeling dat je je eigen weg vindt in het stylen van een woning. Laat je vooral niet leiden door de meningen van anderen. Trek je eigen plan. Zodra je helemaal los kunt gaan met je eigen ideeën, zal je merken dat stylen stiekem heel leuk is om te doen.

Don’t worry. De volgende regeltjes mag je namelijk best met een korreltje zout nemen. Het gaat er uiteindelijk om dat jij je goed voelt in je eigen huis. En wat een ander daarvan vindt, doet er niet toe.

Decoreren is noodzaak

Hoe meer decoraties, hoe beter. Zo lijken de meeste mensen wel te werk te gaan. En hoewel woondecoraties wel degelijk helpen om een woning sfeervoller te maken, is de grens tussen te veel en te weinig decoraties heel dun. Zorg er daarom voor dat jouw meubels de pronkstukken van de ruimte zijn en laat woondecoraties hun uitstraling versterken. Onthoud goed dat ieder decoratiestuk een functie moet hebben. Zo voorkom je dat je te veel aanschaft en de woning er juist rommelig uit zal zien.

meubels

Alles moet bij elkaar passen

Er zijn inderdaad jaren geweest waarbij interieurs volledig op elkaar werden afgestemd. In iedere ruimte werden dezelfde kleuren en materialen gebruikt. Inmiddels zijn veel interieurstylisten hier op teruggekomen. Het is juist enorm sfeervol om verschillende stijlen met elkaar te combineren. Bovendien passen bepaalde interieurstijlen ook geweldig bij elkaar. Denk bijvoorbeeld aan een combinatie tussen een moderne en Scandinavische stijl.

Bovendien zien we ook dat er bijvoorbeeld verschillende combinaties aan de eettafel worden gemaakt. Mix & Match is tegenwoordig helemaal in. We kiezen niet meer massaal voor dezelfde eetkamerstoelen, maar kiezen voor twee verschillende soorten voor een speelse en sfeervolle uitstraling. Genoeg voorbeelden dus waarom je niet direct alles met elkaar hoeft te matchen. Laat je fantasie te vrije loop en wie weet ontstaat er iets heel moois.

Alleen maar rechte hoeken

Dit is eigenlijk iets heel traditioneels. In de meeste woningen zien we dat de meubels voornamelijk rechte hoeken hebben. Ze zijn vierkant of rechthoekig. Tegenwoordig houden we echter meer van wat speelsheid. Te veel rechte lijnen en hoeken zorgen voor een saaie uitstraling. En laat dat nou net hetgeen zijn wat je wilt voorkomen tijdens het stylen van de woning. Combineer de rechthoekige vormen daarom eens met een ronde tafel, een rond vloerkleed of andere speelse vormen die het interieur net wat spannender maken.

Persoonlijke elementen zijn niet noodzakelijk

Sommige mensen zijn zó dol op modern en strak dat ze vergeten persoonlijke elementen toe te voegen. Dat is toch niet nodig? Misschien niet. Als je het mooi vindt als je woning eruit ziet alsof deze uit een showroom is komen wandelen, dan is hier niets op tegen. Wanneer je echt het gevoel van ‘thuiskomen’ wilt ervaren, dan is dit echt een ander verhaal. Persoonlijke elementen zijn in dat geval noodzakelijk. Dat hoeft ook niet veel te zijn. Enkele foto’s, wat kasten met persoonlijke spullen, een erfstuk in het midden van de kamer… het mag allemaal gezien worden. Hoe persoonlijker, hoe beter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *