Badkamer luxe

Ervaar meer luxe in je badkamer

De badkamer is een plek waar we veel tijd in doorbrengen en vooral waar we momenten van rust in hebben. Het is wel zo fijn als de ruimte je dan ook de kans geeft om ultiem te relaxen. Een luxe ervaring in je badkamer hoeft helemaal niet duur te zijn. Wil je graag weten hoe je dit bereikt? Lees dan snel verder.

 

Kies voor grote tegels

Een badkamer betegeld met grote, effen tegels lijkt optisch ruimer dan eentje met kleine tegels. Door dit te doen straalt je badkamer meteen meer rust uit. Dit is tevens ook de reden dat in een hammam altijd grote tegels te zien zijn. Kies voor een rustige, warme kleur. Donkergroen doet het altijd goed, omdat het in de kleurenpsychologie staat voor rust en ontspanning.

Zorg voor comfort door warm water

Om een luxueuze badkamer ervaring te hebben, is het noodzakelijk om goed voorzien te zijn van warm water. Het is niet prettig als je om de haverklap staat te springen door een ijskoude straal water. Nu je toch bezig bent met het aanpakken van je badkamer, is het verstandig om de CV-Ketel meteen goed te onderhouden of te laten checken. Zorg wel dat je in verband met de damp van het warme water de lucht goed blijft ventileren. Zet tijdens of na het douchen meteen je ramen open. Ook als je minder goed isolerend glas hebt is het belangrijk om het vocht weg te laten trekken om schimmels te voorkomen. Enkel glas heeft namelijk niks te maken met de luchtvochtigheid, alleen met het vasthouden van warmte

Zet je favoriete geurkaarsen neer

Een grote factor van het ontspannen voelen in hammams en sauna’s is hun geurbeleving. Zorg daarom zelf ook dat je hier goed op let. Zet je favoriete geurkaarsen in de badkamer en ga  voor kruidige kaarsen voor de ultieme wellness beleving.geurkaars badkamer

Denk goed na over je verlichting

Verlichting bepaalt voor een groot deel de sfeer in je badkamer. Het is niet altijd even sfeervol als je felle verlichting hebt in de badkamer, maar soms is het wel noodzakelijk voor uiterlijke verzorging. Kies daarom voor lichten (bijvoorbeeld spotjes) met een dimmer. Op momenten dat je wel graag wilt relaxen dim je dan de lichten en steek je kaarsjes aan.

Gebruik houten accessoires

Hout straalt rust uit en is dus perfect geschikt voor een luxe badkamer. Kies voor houten wastafel kastjes en houten houders voor op de wastafel. Ook erg leuk zijn lage houten krukjes. Deze gebruik je om je kaarsen op te zetten of om handdoeken op neer te leggen. Als je er voor kiest om handdoeken neer te leggen, zorg dan wel dat ze netjes zijn opgevouwen of opgerold, om de rust in de ruimte te bewaren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *