Elektrische haard

Elektrische haard

Het woord haard roept bij de meesten onder ons direct associaties op met hout kloven, knisperende vlammen en de onmiskenbare geur van verbrand hout. We denken aan de weldadige warmte en aan de gezelligheid die de houthaard of gaskachel altijd wist te brengen. Elektrische haarden werden lange tijd gezien als een slap aftreksel van ‘the real deal’. Elektrische vuur was geen vuur, elektrische haardalternatieven werden door haardliefhebbers niet als een serieus te nemen alternatief gezien. Maar de tijd heeft niet stilgestaan. Zeker niet wanneer we naar de ontwikkelingen kijken die het elektrische vuur de laatste jaren heeft doorgemaakt! De elektrische haard is zelfs zo snel volwassen geworden dat de perceptie van de meesten onder ons dit niet hebben kunnen bijbenen!

Elektrische Haard

De elektrische haard is allang geen halfslachtige poging meer om het echte vuur te imiteren. De markt is gegroeid en grote spelers hebben geïnvesteerd in de ontwikkeling van de elektrische haard. Nieuwe technieken, nieuwe materialen en nieuwe inzichten hebben het elektrische vuur in een stroomversnelling gebracht. Steeds vaker horen we dat het vuur van de toekomst elektrisch vuur zal zijn, en het aantal argumenten dat deze stelling ondersteunt lijkt maar te blijven groeien. De moderne elektrische haard geeft een houtvuurillusie die lange tijd voor onmogelijk werd gehouden. Levensechte vlammen met een natuurlijk ogende fluctuaties, ultra-realistische rook en gloedsimulaties, authentieke vuurgeluiden en niet meer van echt te onderscheiden ‘brandhout’, de laatste generatie elektrische haarden heeft het allemaal en nog veel meer!

Classic Elektrische haard

Geen fijnstof, geen CO2 uitstoot

De elektrische haard van nu is een volwaardig alternatief geworden voor de traditionele houthaard of gaskachel. Maar eigenlijk is het zoveel meer dan een alternatief, want een elektrische haard biedt naast de klassieke haardbeleving nog zoveel meer! Doordat we ons steeds bewuster worden van onze ecologische voetafdruk kijken we nu anders naar de klassieke open haard. Woorden als fijnstof en CO2 uitstoot eisen een steeds prominentere rol in onze samenleving. Hoe meer we ons bewust worden van onze invloed op het milieu, hoe rooskleuriger de toekomst van het elektrische vuur lijkt te zijn. Geen fijnstof, geen CO2 uitstoot en geen ongewenste en soms zelfs gevaarlijke warmteontwikkeling, de elektrische haard mist alle nadelen van conventioneel vuur en heeft voordelen die geen enkel ander haardtype bieden kan!

Waar kan ik terecht voor een Elektrische Haard?

Mist u die authentieke haardbeleving? Maar ziet u op tegen het aanleggen van rookkanalen en gecompliceerde installaties? Woont u in een moderne, goed geïsoleerde en verwarmde woning, maar haalt u toch graag de onvervangbare gezelligheid van een haard in huis? Of misschien woont u wel in een moderne designerswoning, en bent u op zoek naar die ene bijzondere eyecatcher? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op! Wij stellen u graag nader voor aan de laatste generatie elektrische haarden. Wij beantwoorden graag uw vragen telefonisch op per mail, maar nog liever leiden wij u rond in onze luxe showroom.  U zult verbaasd zijn over de vele mogelijkheden die elektrisch vuur te bieden heeft! Bent u klaar voor de verwondering?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *