Carbid kopen

Carbid kopen om mollen te verjagen

Heb je last van mollen in de tuin en wil je er graag wat aan doen? We kunnen je aanbevelen om carbid te gebruiken om de mollen uit de tuin te verjagen. Dit is bovendien een diervriendelijke methode, in tegenstelling tot veel andere methodes die er op de markt zijn. Heb je nog een beetje over, dan kan je het carbid natuurlijk gebruiken om tijdens nieuwjaar te gaan carbid schieten. Zo sluit je het jaar af met een knaller.

Hoe werkt het precies?

Wanneer carbid in contact komt met vocht komt er een gas vrij, dit gas heeft ook een bepaalde geur. Van deze geur worden de mollen niet heel blij. Als je een stukje carbid in de gangen van de mollen legt dan gaat de geur zich verspreiden. Dit zorgt ervoor dat de mollen naar een ander onderkomen gaan zoeken en voorlopig niet meer terugkeren. Dit scheelt je op korte termijn een hoop molshopen waardoor je gazon er weer goed bij komt te liggen.

Een diervriendelijke methode om mollen te verjagen

Er zijn veel verschillende methoden om mollen te verjagen. De meeste zijn echter niet erg diervriendelijk en werken met stroomschokken of geluid bijvoorbeeld, sommige methoden zorgen er zelfs voor dat de dieren komen te overlijden. Met carbid is dat niet het geval. Het is een diervriendelijke methode en verjaagt de dieren alleen maar, het brengt geen verdere schade toe.

melkbusschieten

Ook gewoon te gebruiken voor carbid schieten

Ditzelfde carbid is ook gewoon te gebruiken om carbid te schieten. Vooral in het noorden en oosten wordt het nog altijd veel gedaan, het is een traditie die tijdens de jaarwisseling plaatsvindt. Heb je dus nog een beetje carbid over na het verjagen van de mollen? Dan kan je het ook hiervoor gebruiken om het jaar knallend af te sluiten. Carbid kopen kan je natuurlijk ook gewoon alleen doen met dit doeleind.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *