Alles wat u moet weten over koelingsystemen!

Alles wat u moet weten over koelingsystemen!

Hoewel veel mensen niet weten dat er een verschil zit tussen aircoolers en airco’s, is dit wel degelijk zo. Ze verschillen voornamelijk in hun mechanisme. Terwijl het aircooler systeem met het pompen van lucht over een warmtebron betreft, maakt het aircosysteem gebruik van koelvloeistof, maar op koud water. In deze blog vertellen wij hier meer over!

Het exacte verschil

Een aircooler lijkt behoorlijk op een mobiele airco lijkt, maar er zitten een aantal verschillen in het systeem. Vaak heb je op een aircooler verschillende ventilatiestanden zoals ‘low’, ‘medium’ en ‘high’. Met een airco kun je de kamertemperatuur met wel 10 graden verlagen als je dat wilt, terwijl een aircooler voor een verkoeling van maximaal 3 graden kan zorgen. Toch is een aircooler beter. Dit komt, omdat het gebruik maakt van gezonde lucht en water i.p.v. koelvloeistof. Dit zorgt ervoor dat je niet met keelpijn etc. wakker wordt. Daarom raden wij vaak een aircooler aan! Dit is makkelijk online te bestellen met de juiste service.

Efficiënt instellen

Het is verstandig om de optimale temperatuur van tevoren in te stellen, zodat je het meest efficiënt gebruik maakt van het apparaat. Als u de bedieningselementen niet gebruikt, verwarmt het systeem tot de buitentemperatuur zonder rekening te houden met de veranderingen in de luchtdruk en de temperatuur. Om te voorkomen dat het systeem overwerkt, stelt u de temperatuurregelaars in op het gewenste temperatuurbereik voordat u naar bed gaat. Als u deze eenvoudige aanbevelingen niet volgt, zult u merken dat u in het midden van de nacht wakker wordt, alleen omdat de temperatuur niet prettig aanvoelt. Daardoor is het van belang dat de instellingen juist staan.

Meer informatie

De juiste aircooler vinden kan erg lastig zijn. Er zijn verschillende stijlen en merken wat de zoektocht onoverzichtelijk kan maken. Daarom hebben wij dit onderzoek al voor u gedaan en zijn wij uitgekomen bij maxtotaal. Uw aircooler heeft u snel en gemakkelijk besteld op hun webshop.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *