5 tips voor een opgeruimd bureau

5 tips voor een opgeruimd bureau

Opruimen is misschien niet de leukste taak, maar het hoort erbij. Zo is ook het opruimen van bureaus belangrijk. Het opgeruimde bureau zorgt uiteindelijk voor het lekkere werken. Een nette werkplek, ongeacht waar, verkleint de kans op fouten. Er wordt dus beter gepresteerd in een opgeruimde omgeving

1. Binnen handbereik

Er zullen ongetwijfeld een aantal artikelen op je bureau liggen die je dagelijks gebruikt. Het is handig om deze binnen handbereik te leggen. Dit lijkt heel vanzelfsprekend, maar in de werkelijkheid wordt het vaak allemaal opgeruimd. Zolang het voor het oog opgeruimd is, kijken we er niet meer naar om.

2. Elektronica vrij

Er liggen verschillende snoeren en apparaten op je bureau. Dit is begrijpelijk, aangezien veel is aangesloten op het stopcontact. Probeer dit waar mogelijk niet in je zicht te zetten. Zo kan je de computer onder je bureau plaatsen, zodat enkel het beeldscherm voor je staat. De verschillende snoertjes kunnen bijvoorbeeld worden weggewerkt door middel van een kabelgoot.

3. Schrijfblok

In de loop van de dag wordt er veel besproken. Er worden telefoontjes beantwoord, je bedenkt ineens een spetterend idee of je collega vraagt nog het één en ander van jou. Alles moet onthouden worden. Het is handig om hier tussendoor even een kleine aantekening van te maken. Een schrijfblok op je bureau kan je hierbij helpen.

4. Maak gebruik van planken

Je bureau ligt waarschijnlijk extreem vol met dingen die absoluut niet weggegooid kunnen worden. Het is van belang dat het bewaard wordt. Je gebruikt het niet dagelijks, dus het is overbodig om dit op je bureau te laten liggen. De ideale oplossing hiervoor is een plank boven je bureau. Zo blijft er meer ruimte over in je ladekasten voor andere spullen, die wellicht wel dagelijks gebruikt worden.

5. Klein bureau 

Wanneer je een klein bureau hebt, is het handig om te werken met stapelbakken en ordners. Hier kan je overzichtelijk papieren in bewaren en makkelijk terugvinden. Wanneer het bureau echt te klein is, kan je ook opzoek gaan naar een groter bureau. Bij Kato Inrichting worden veel bureaus verkocht. Bezoek de website en ontdek al onze bureaus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *