4 tips voor de aanschaf van een elektrische haard

4 tips voor de aanschaf van een elektrische haard

Droom je al jaren van een eigen openhaard? Maar heb je deze droom tot op heden nog niet in vervulling zien gaan? Dan wordt het hoog tijd om hier verandering in te brengen! Alhoewel een openhaard veel voordelen kent, is deze niet altijd even praktisch in iedere woning. Voor het plaatsen van een openhaard moet er veel veranderd worden in huis, dat kost veel geld en een flinke verbouwing. Als je wel over de sfeer en luxe van een eigen openhaard wil beschikken, maar niet de bovenstaande nadelen wil ervaren, is een elektrische haard de perfecte oplossing. Maar waar moet je rekening mee houden als je een elektrische haard koopt? In dit artikel geven wij 4 slimme tips voor de aanschaf van een elektrische haard.

1.    Oriënteer je in de verschillende mogelijkheden

Door de groeiende vraag naar elektrische haarden zien we ook het aanbod flink stijgen. Er zijn dan ook ontzettend veel verschillende aanbieders die deze haarden verkopen. Een bekend voorbeeld is de Faber elektrische haard. Dit merk staat bekend om zijn comfort, gebruiksgemak en veilige manier van werken. Daarnaast zijn er natuurlijk nog veel meer merken die met elkaar concurreren op de huidige markt. Welke elektrische haard het beste bij jou past hangt van meerdere factoren af. Oriënteer je daarom eerst in de verschillende mogelijkheden en bespreek de opties met een leverancier. Zo maak je een weloverwogen beslissing.

Faber elektrische haard

2.    Instelling zonder warmteverspreiding

Het grootste nadeel van een openhaard is dat je deze vaak slechts 6 maanden in het jaar gebruikt. De overige tijd is het gewoon te warm om ook nog het vlammenspel aan te zetten. Zonde eigenlijk, want een haard biedt zoveel meer dan enkel warmte. Ook in de zomer kan het ontzettend gezellig zijn om het vlammenspel te bewonderen. Gelukkig brengt een elektrische haard hier verandering in. Veel elektrische haarden zijn tegenwoordig uitgerust met een instelling zonder warmteverspreiding. Hierbij geniet je wel van een zacht en flikkerend licht, maar blijft de warmteverspreiding achterwege.

3.    Installeren van een elektrische haard

Het grootste voordeel van een elektrische haard is dat deze zeer eenvoudig te installeren is. Het is niet meer dan een stekker in het stopcontact doen en de haard aanzetten. Zo simpel kan het zijn. Toch betekent dit niet dat je dan ook direct klaar bent, want hoe wil je de haard integreren in de ruimte? Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een inbouwmodel, deze wordt vaak gebruikt op de plek van een traditionele openhaard. Maar je kan ook voor een speciale muurbevestiging of ombouw kiezen. Hierdoor geef je de haard een strakke en moderne uitstraling, waardoor deze zeker het middelpunt van de kamer vormt.

installeren van een elektrische haard

4.    Realistisch vlammenspel

De techniek heeft de afgelopen jaren zeker niet stil gestaan. Daardoor kunnen we vandaag de dag van een zeer realistisch vlammenspel genieten. Natuurlijk zijn er wel kwaliteitsverschillen op de markt aanwezig. Goedkopere elektrische haarden bootsen vaak een onrealistisch vlammenspel na, terwijl je bij kwalitatieve merken de vlammen niet van het echt kunt onderscheiden. Bedenk daarom goed hoe belangrijk dit decoratieve element binnen jouw woning is. Daar kan je vervolgens je uiteindelijke keuze op baseren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *