verhuizen en geen ruimte

Verhuizen en even een ruimte gebrek? Hier handige verhuistips!

Bij een verhuizing kan het in verband met ruimte best lastig zijn uw spullen op te slaan of te verplaatsen. We zetten een aantal verhuistips en opties waar u met overbodige spullen naartoe kunt op een rijtje. Wilt u effectief verhuizen? Lees dan verder om achter de handigste inpaktips te komen!

Handige inpaktips voor een soepele verhuizing!

Het is mogelijk om verhuisbedrijven in te huren om de verhuizing voor u te doen. U kunt echter veel geld besparen door dit zelf te doen. Met enkele simpele tips kunt u al heel ver komen.

verhuisbedrijf

Zo is het aan te raden om een apart kistje of tasje te hebben voor uw papieren en sleutels. In een verhuizing is het namelijk makkelijk om dit soort kleine spullen te verliezen. Ook is het verstandig om de dozen niet te vol of leeg te maken. Boven de 20 kilo bestaat er een reële kans dat de dozen inzakken. Dit is natuurlijk een situatie die makkelijk voorkomen kan worden. Probeer daarom een maximum van 20 kilo per verhuisdoos aan te houden. Als er in een verhuisdoos lege ruimte overblijft kan dit worden opgevuld met kleding. Op deze wijze is uw garderobe ook meteen ingepakt en slaat u twee vliegen in één klap!

verhuisdozen

Planten kunnen rechtop in een verhuisdoos worden gezet. De ruimte tussen de potten kan worden opgevuld met lappen en oude kranten. Hierdoor staan de planten steviger in de verhuisdoos. Stapel de ingepakte dozen per bestemming op elkaar en zorg dat ze op deze manier in de verhuiswagen staan. Hierdoor blijft alles overzichtelijk bij het uitpakken van de verhuisdozen.

Ook is het verstandig om geen verhuisdozen te plaatsen op de meubels. Er kunnen namelijk krassen ontstaan tijdens het rijden of het uitladen. Ook heeft u waarschijnlijk koffers en sporttassen die moeten worden vervoerd naar uw nieuwe huis. Benut deze ruimte door ze op te vullen met kleding, handdoeken en beddengoed.

Een andere handige inpaktip is om uw tuingereedschap en losse planken te bundelen. Hierdoor kunt u beschadiging voorkomen tijdens het rijden. Gebruik voor elektronica bij voorkeur de originele verpakkingen. U bent op deze manier verzekerd dat u deze spullen makkelijker terug kan vinden. En als laatst: houdt het koffiezetapparaat apart in een boodschappentas. Dan kunt u tijdens de verhuizing een lekker bakje koffie drinken.

Wilt u spullen weggooien?

et kan tijdens een verhuizing natuurlijk voorkomen dat u spullen wilt weggooien. Het is niet bepaald efficiënt om dit zelf te doen. Het is namelijk mogelijk om hier containers voor te huren. Het is aan te raden om hier milieuvriendelijke containers voor te gebruiken. Dit is niet alleen veel beter voor het milieu, maar ook nog eens erg goedkoop. Op deze wijze kunt u uw steentje bijdragen aan een beter milieu.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *