glazen schuifwand

Ruimtelijk gevoel met een glazen schuifwand

Een glazen schuifwand maakt het wonen nog fijner. De schuifwand wordt dikwijls als glazen schuifdeur bestempeld, maar om verwarring te voorkomen is de term ‘wand’ in het leven geroepen. Bij een deur denken we immers aan één beweegbare deur. Bij deze schuifwanden van glas zien we meerdere glaspanelen die één grote deur vormen. Hierdoor is de doorgang een stuk groter dan bij een gewone enkele deur. De glazen schuifwand heeft de afgelopen jaren enorm aan populariteit gewonnen. Maar waarom eigenlijk?

Steeds meer aandacht voor de tuin

De voornaamste reden voor de gestegen populariteit, is dat we veel meer aandacht aan de tuin besteden. Voorheen zagen we de tuin meer als luxeartikel, iets waar we veel tijd in moesten steken. Met de huidige drukke agenda’s was dit echter helemaal niet mogelijk en begonnen de Nederlandse tuinen te overwoekeren. Het gevolg? Steeds minder mensen zaten ook daadwerkelijk in eigen tuin. Hartstikke zonde natuurlijk!

Inmiddels ontstaan er steeds meer onderhoudsvrije tuinen. Mensen kiezen voor betegeling en praktische tuinmeubels, waardoor ze weinig tijd en aandacht in de tuin hoeven te steken. Tenminste, dat zou je denken. Met de komst van onderhoudsvrije tuinen, zien we dat velen opeens de tuinkriebels te pakken hebben. We zien de tuin als verlengstuk van onze woning en kleden deze ook op die manier aan. Dat betekent: geen gebrek aan tuinaccessoires, slim tuingereedschap en verlichting meer.

Met die extra aandacht voor de tuin is ook een nieuwe trend ontstaan. We willen zo lang mogelijk genieten van de luxe van onze tuin en dat kan enkel met de juiste toegang. Een glazen schuifwand van de woonkamer naar buiten of onder de veranda, maakt het nog gemakkelijker om de tuin te betreden. Daarnaast creëer je een ruimtelijk gevoel in huis. De glaspanelen laten de woning groter ogen en geven je het gevoel dat de natuur altijd dichtbij is.

schuifpui glas

Voordelen van de glazen schuifdeur

Het verschil tussen een glazen schuifdeur en een gewone deur is dat deze geen scharnieren heeft. De panelen worden naar links en rechts geschoven om de deur te openen en sluiten. Deze techniek is ouder dan de techniek die in de gewone deur wordt gevonden. Er zijn zelfs sporen van schuifdeuren in de versteende stad Pompeï gevonden! Dat weergeeft dan ook weer hoe speciaal deze deuren zijn. Glazen schuifpuien beschikken over ontzettend veel voordelen voor de gebruiker. Wij hebben de belangrijkste voor jou op een rijtje gezet:

  • Je haalt ontzettend veel extra licht in huis door middel van een glazen schuifpui. Hierdoor oogt een ruimte al gauw een stuk frisser en ruimtelijker. Dit is dan ook de ideale oplossing voor kleinere en donkere woningen.
  • Je kunt van de woonkamer en tuin één geheel maken, simpelweg door de interieurstijlen op elkaar aan te passen. Hierdoor lijkt de woning een stuk groter en is de tuin een waar verlengstuk geworden van de woonkamer.
  • De glazen schuifwand kan de waarde van een woning drastisch verhogen. Het verhoogt immers niet alleen het woongenot, maar laat de ruimte ook nog eens optisch groter lijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *