Leefkeukens met sfeer

Leefkeukens met sfeer

Je hebt zo van die favoriete plekjes in huis, voor de een is het de slaapkamer, voor de ander de badkamer en voor de meeste mensen: de leefkeuken. Maar hoe creëer je nu een leefkeuken met sfeer? Een gezellige ruimte waar je niet alleen kookt, maar ook rustig een boekje kan lezen, een uitgebreid ontbijtje kan organiseren en waar er genoeg plaats is voor het hele gezin.

Maak het niet te bont

Hoe meer rommel je kan verstoppen hoe beter. Werk met schuifwanden en verstop daarachter je keukenapparaten zoals de broodrooster, het koffiezetapparaat, de Sodastream… Deze maken het alleen maar drukker in je keuken. Werk met kasten die je kan uittrekken, zo kan je alles in een beweging opbergen. Denk bij het inrichten van je keuken ook na over mogelijkheden om je kruiden en andere dagdagelijkse benodigdheden op te bergen. Zo heb je alles snel bij de hand, maar ziet je keuken er toch overzichtelijk en verzorgd uit.

Een lichtrijke leefkeuken

Licht in een ruimte kan een ruimte maken of kraken. Een donkere leefkeuken is niet sfeervol. Bovendien krijg je meer energie van ruimtes waar natuurlijk daglicht naar binnen lonkt. Vermijd tl-lampen, maar ga voor gezellig en warm licht, dat maakt de ruimte sfeervol en knus.

Waarom je wit best kan vermijden

Veel mensen opteren voor een witte kleur op de muur en een witte strakke keuken, maar met te veel wit moet je voorzichtig zijn. De leefkeuken kan er al snel koud en kil gaan uitzien. Wil je een leefkeuken met sfeer? Kies dan voor warmere kleuren. Koop stoelen, tafels en accessoires in houtkleuren, voor een extra warm effect.

Open, open en nog eens open

Prop je keuken niet bomvol met onnodige meubels en accessoires. Heb je plaats te kort? Kies dan voor meubels die hangen of die doorzichtig zijn, zo heb je toch het gevoel dat je ruimte lekker groot blijft. Hoe kleiner de keuken, hoe meer je de aanwezige ruimte gebruikt. Zorg dus dat er plaats en ruimte is om te bewegen, te koken en rond te lopen.

Een zitruimte om u tegen te zeggen

Misschien wel het belangrijkste deel van de leefkeuken: de zitruimte. Geniet jij graag van een drankje met vrienden? Zet barkrukken met een rugleuning aan je aanrecht. Organiseer je graag een diner met vrienden of familie zorg dan voor een grote tafel met een zachte bank aan de ene kant en mooie stoelen aan de andere kant.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *