Hypotheek opnemen voor meubelen of verbouwing

Heeft u net een nieuw huis gekocht waar nog mooie meubels in moeten komen te staan of zijn uw huidige meubels aan vervanging toe? Of wil je graag jouw huis verbouwen? Dan is geld lenen voor de aanschaf van nieuwe meubelen of de verbouwing een optie waar u voor kunt gaan kiezen.

Is het mogelijk om een hypotheek op te nemen voor meubelen?

Het is zeker mogelijk om voor de aanschaf van meubels een hypotheek af te sluiten. Een hypotheek is een lening waarmee u dan de meubels kan aanschaffen. Net als bij andere leningen moet er ook een percentage aan rente worden betaald. Afhankelijk van de vorm van de hypotheek welke u kiest lost u bedragen af en wordt het rentepercentage vastgesteld. Twee verschillende hypotheken worden vaak gegeven, het doorlopende krediet of een persoonlijke lening, bij het aanschaffen van meubels. Beide opties hebben hun voor en nadelen.

Bij een doorlopend krediet heeft u te maken met een variabele rente. Gedurende de looptijd kan de rente omhoog gaan maar ook omlaag. Een doorlopend krediet is boetevrij af te lossen en al afgeloste bedragen kan u ook weer opnemen. Een voordeel van het doorlopende krediet in vergelijking met de persoonlijke lening is dat de rente vaak lager is.

Bij een persoonlijke lening is er een vaste looptijd en staat ook het rentepercentage vast. Gratis vervroegd aflossen is vaak niet mogelijk en ook het weer opnemen van al afgeloste bedragen kan ook niet. Een voordeel van een persoonlijke lening is dat u zeker weet waar u aan toe bent. U heeft een hypotheek met een vaste looptijd en rentepercentage.

Overwaarde hypotheek berekenen

Is uw woning gedurende de jaren meer waard geworden of heeft u al een bedrag afgelost op de toen afgesloten hypotheek? Dan heeft u een overwaarde welke u op verschillende manieren kan benutten, onder andere voor de aanschaf van nieuwe meubels. Het berekenen van de overwaarde van uw hypotheek doet u door de verkoopprijs min de kosten van de eigen woning schuld en verkoopkosten van de woning te doen. Dit kan voornamelijk worden berekend wanneer u al een keer een woning heeft verkocht. Met de overwaarde kan een extra hypotheek worden afgesloten om meubels mee te financieren.

overwaarde hypotheek berekenen

De voor en nadelen van een hypotheek voor meubelen

Een voordeel voor het afsluiten van een hypotheek is dat u natuurlijk een groter budget krijgt en daarmee ook de meubels kan kopen welke u in gedachten heeft. Wel bent u door de nieuwe hypotheek weer verbonden aan een lening welke afbetaald moet worden. Per persoon kan de keuze voor de soort lening verschillen. Heeft u een strak budget in gedachten? Dan past de persoonlijke hypotheek erbij. Heeft u liever meer vrijheid? Dan past het doorlopend krediet beter bij u. Voor elke aanvraag van een hypotheek is het verstandig om eerst contact op te nemen met een hypotheekadviseur. Deze kan voor u bekijken wat in uw situatie het beste passend is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *